El cant de la sirena

Hi ha cantants que ens deixen cançons d’època (les típiques de l’estiu) i dels quals, després de l’agost, ja no se’n torna a parlar.
I també hi ha cantants que tenen un repertori que marca època i que sembla no passar mai de moda. Sempre podem trobar algú o altre que escolti alguna de les seves cançons, encara que ja no estigui d’actualitat. Tinc uns veïns que deuen haver-se comprat fa poc un equip de música, perquè sempre que l’engeguen, el posen a tot drap. El volum està tan alt que se sent dos carrers més enllà.

A la plaça Pere Coromines, hi ha un home d’uns 40 anys. Sempre l’he vist assegut allà, en companyia d’un cartró de vi barat. D’ell, només sé que sempre està borratxo, que demana diners amb la mà estesa i que li agrada molt Julio Iglesias. Ho sé perquè, cada cop que els meus veïns escolten un disc d’aquest cantant, aquell home, solitari i anònim, abandona la seva plaça, recorre el carrer Nou de la Rambla i s’asseu a sota del balcó dels meus veïns, com si l’atregués el cant d’una sirena. Quan s’acaba el compacte, el borratxo s’aixeca i se’n va. Des de llavors, em crec  aquells que diuen que la música de Julio Iglesias embriaga.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento