Comunitat Valenciana

Incendis.- Investigat un home per l'incendi forestal que va arrasar 13 hectàrees a Aiora

La Guàrdia Civil ha investigat un home de 42 anys com a presumpte autor de l'incendi forestal que el passat 3 de setembre va arrasar 13 hectàrees en la localitat valenciana d'Aiora. El foc es va originar a causa d'una autocarregadora agrícola que proveïa a una estelladora.

Sobre l'una de la vesprada del dia 3, el Seprona va tindre coneixement de les flames en aquesta zona de muntanya forestal amb espessa vegetació, la qual cosa va engegar una operació per a obrir els accessos o iniciar possibles desallotjaments per canvis d'aire o virulències de l'incendi, informa l'institut armat en un comunicat.

El foc es va donar per estabilitzat a les 18.30 hores del mateix dia, sense danys personals però si materials, en calcinar-se una de les màquines realitzava els treballs forestals. Els indicis apuntaven al fet que l'autocarregadora va ser la causa de l'incendi i va iniciar el focus en la part baixa del motor de la màquina.

En l'extinció van intervenir 17 mitjans aeris i terrestres de les províncies d'Albacete i València. Va ser complicat atallar-ho perquè és una zona de barrancs, difícil accés per terra i sense tallafocs naturals.

L'operació va culminar el 8 de setembre amb la investigació a un home de 42 anys i nacionalitat espanyola com a suposat autor d'un delicte d'incendi forestal per imprudència greu. Les diligències van passar a la disposició de la Fiscalia de Medi ambient de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento