Comunitat Valenciana

Cañizares creu que la Llei d'Eutanàsia és "la gran derrota d'Espanya": "Es vol implantar la cultura de la mort"

El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha asseverat aquest divendres que la Llei d'Eutanàsia és "la gran derrota d'Espanya" i ha lamentat a més que "en plena pandèmia encara pareix que es vol implantar la cultura de la mort".
El cardenal Cañizares en l'obertura de curs de la Facultat de Teologia
El cardenal Cañizares en l'obertura de curs de la Facultat de Teologia
ALBERTO SAIZ
El cardenal Cañizares en l'obertura de curs de la Facultat de Teologia

Així ho ha manifestat durant la Solemne Obertura del Curs Acadèmic 2020-21 de la Facultat de Teologia Sant Vicent Ferrer de València, després que dijous el Congrés haja rebutjat les esmenes a la totalitat que PP i Vox han presentat a la llei de l'eutanàsia del PSOE, que continua, així, la seua tramitació en la Cambra baixa.

Cañizares, en la seua intervenció, ha fet menció a l'aprovació del tràmit d'aquesta normativa, la qual ha qualificat com la "gran derrota d'Espanya, de la societat espanyola", segons ha explicat l'Arquebisbat en un comunicat.

El cardenal ha criticat que "el Parlament espanyol, que ha de defendre l'interés i els drets de la societat a la qual representa, ahir, en plena pandèmia, defenia l'eutanàsia, és a dir, en plena pandèmia encara pareix que es vol implantar la cultura de la mort".

D'igual manera, ha lamentat que el tractament de la pandèmia "no ha sigut el més exemplar de tots, especialment en l'atenció que havia d'haver-se prestat sobretot als més vulnerables, com són els ancians".

D'altra banda, Antonio Cañizares, Gran Canceller de la institució universitària, ha agraït a aquesta la seua aportació perquè l'Església a València "siga el que reclama ser, una Església evangelitzada i evangelitzadora". D'aquesta manera, ha animat a la Facultat de Teologia a "seguir amb la seua trajectòria per a seguir oferint una verdadera Teologia" i a "obrir camins de futur i esperança".

En eixe sentit, s'ha referit a la integració d'aquesta institució en el si de la Universitat Catòlica de València (UCV) recordant el magisteri de Sant Joan Pable II "perquè en les universitats catòliques mai falte l'alma mater de la Teologia". Els tràmits segueixen ara el seu curs a Roma i compten amb el vistiplau de la Conferència Episcopal Espanyola.

Així, el Cardenal ha expressat el seu desig que "molt ràpid" aquesta integració puga ser oficial i ha elogiat els beneficis que reportarà a les dos institucions i a l'Església: "La UCV es beneficiarà de la llum que prové de la Teologia i aquesta es beneficiarà també dels reptes que provenen de les ciències i del pensament i de les inquietuds de la nostra societat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento