La cistella de la compra pot sortir aquest Nadal un 20% més barata

  • Els majoristes recomanen anticipar-se i comparar preus.
  • Els aliments més abaratits el darrer mes són les carns vermelles.
  • S'han apujat els peixos i les carns blanques.
El xai s’ha abaixat un 32% el darrer mes.
El xai s’ha abaixat un 32% el darrer mes.
El xai s’ha abaixat un 32% el darrer mes.
«La compra de Nadal permetrà estalviar-se fins al 20% si es busca al mercat els productes més barats i
es va amb temps». És el pronòstic dels presidents dels majoristes de fruites, hortalisses i peix de Mercabarna, Casimir Llorens i Leandre Serra.

El descens s'explica perquè es manté l'oferta però la demanda és més feble. Els consumidors s'inclinen pels productes econòmics, propers i de temporada

Aquesta baixada de preus l'ha comprovat 20 minutos en un estudi comparatiu en un mercat, un súper i un híper de Barcelona, on hi ha productes que han baixat fins un 32% el darrer mes, com el xai. De fet, la carn vermella és el que més s'ha abaratit. El cabrit s'ha abaixat un 29% i el garrinet, un 19,8%. També la cloïsa (-11%), el rap (-6,3%) i el cava (-9%) són més econòmics.

Com altres anys alguns aliments s'han encarit a l'arribar Nadal. Els que més han pujat són els peixos i les carns blanques. El salmó costa ara un 30% més que al novembre, el pollastre de pagès s'ha apujat un 21% i el gall dindi, un 12,5%. I els postres típics com el torró dur i el raïm valen un 8% i un 6% més.

Els comerços que han abaratit més preus de novembre a desembre són l'hipermercat i el supermercat. El mercat tradicional és més estable, però té l'avantatge que és possible trobar-hi o encarregar faisan, perdiu, capó o ànec.

A més, algunes empreses planten cara a la crisi i a l'augment de vendes de marques blanques amb descomptes del 20%, la segona unitat a meitat de preu o el 3X2, destaca Simón Fusté, responsable de marca de Granini.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento