El descens s'explica perquè es manté l'oferta però la demanda és més feble. Els consumidors s'inclinen pels productes econòmics, propers i de temporada
Aquesta baixada de preus l'ha comprovat 20 minutos en un estudi comparatiu en un mercat, un súper i un híper de Barcelona, on hi ha productes que han baixat fins un 32% el darrer mes, com el xai. De fet, la carn vermella és el que més s'ha abaratit. El cabrit s'ha abaixat un 29% i el garrinet, un 19,8%. També la cloïsa (-11%), el rap (-6,3%) i el cava (-9%) són més econòmics.
Com altres anys alguns aliments s'han encarit a l'arribar Nadal. Els que més han pujat són els peixos i les carns blanques. El salmó costa ara un 30% més que al novembre, el pollastre de pagès s'ha apujat un 21% i el gall dindi, un 12,5%. I els postres típics com el torró dur i el raïm valen un 8% i un 6% més.
Els comerços que han abaratit més preus de novembre a desembre són l'hipermercat i el supermercat. El mercat tradicional és més estable, però té l'avantatge que és possible trobar-hi o encarregar faisan, perdiu, capó o ànec.
A més, algunes empreses planten cara a la crisi i a l'augment de vendes de marques blanques amb descomptes del 20%, la segona unitat a meitat de preu o el 3X2, destaca Simón Fusté, responsable de marca de Granini.
Comentarios
Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.
Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios