Comunitat Valenciana

DomusVi anuncia investigació interna sobre el centre de Llíria i que arribarà "al fons"

  • L'empresa lamenta "profundament" el dolor provocat per les imatges difoses aquest dimarts.
  • Assegura que vol depurar responsabilitats, "sense perjuí, i sense interferència, de la investigació policial".
DomusVI de Llíria
DomusVI de Llíria
EUROPA PRESS/GOOGLE MAPS
DomusVI de Llíria

La residència Jardins de Llíria, gestionada pel grup DomusVi, ha expressat aquest dijous la seua condemna davant les imatges difoses en les quals s'aprecien situacions de desassistència a ancians en el centre de la localitat valenciana, i ha anunciat l'obertura d'una investigació interna en la qual assegura que arribarà "al fons" per a depurar responsabilitats.

DomusVi ha lamentat "profundament" el dolor que les imatges i els fets que reflecteixen, "fora de context", hagen pogut causar tant als familiars dels residents com als treballadors "que amb professionalitat i dedicació exerceixen la seua feina en aquesta residència de la Comunitat Valenciana".

El grup explica que ha obert una investigació interna i assegura que arribarà "al fons de la qüestió per a depurar responsabilitats, sense perjuí, i sense interferència, de la investigació policial que ja està en curs i amb la qual estem col·laborant activament".

En segon lloc, la direcció de la residència afirma estar "totalment a la disposició de les famílies per a respondre les seues preguntes, així com garantir la qualitat de l'atenció dels nostres residents".

"Ens agradaria remarcar que tots els nostres treballadors tenen el deure, en tot moment, d'auxiliar i tranquil·litzar un resident davant una possible caiguda, així com avisar immediatament el personal sanitari del centre perquè siguen ells els qui mobilitzen correctament a la persona", ha explicat el centre.

Agraïment a empleats

DomusVi agraeix als treballadors que s'hagen manifestat públicament "per a defendre el seu treball diari i el seu bon fer, i que no poden acceptar que aquestes imatges posen en dubte la seua dedicació i professionalitat exemplar, més encara durant aquesta crisi en la qual s'estan deixant la pell per a previndre i contindre el coronavirus en la residència".

El grup cita les paraules del comité d'empresa, en les quals es reivindiquen com a "professionals de les cures, estem formats per a aquesta atenció i és la nostra vocació, doncs treballem amb persones, i són com nostra segona família" i a més "estem dedicant molts esforços durant aquesta pandèmia a contindre el virus i seguir cuidant dels nostres majors".

El centre, en difondre's públicament les imatges dimarts passat, va emetre un comunicat en el qual afirmava que les situacions arreplegades en elles corresponen a "caigudes" de residents per "la seua avançada edat i problemes psicomotrius" que van ser "ateses immediatament" i amb "total dedicació" pel personal i assenyalava que el vídeo va ser gravat per una exempleada a la qual no es va renovar el contracte per "no complir amb les seues obligacions laborals".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento