Comunitat Valenciana

Identifiquen dos menors, un inimputable, com a responsables de dos incendis al Pinós

La Guàrdia Civil d'Alacant ha aclarit l'autoria de dos incendis, suposadament provocats, ocorreguts en el terme municipal del Pinós. Els presumptes autors són dos menors, un d'ells inimputable, en no arribar a l'edat de 14 anys en el moment de la comissió dels fets.
Una de les zones calcinades per un dels incendis provocats.
Una de les zones calcinades per un dels incendis provocats.
GUARDIA CIVIL
Una de les zones calcinades per un dels incendis provocats.

Agents del Servici de Protecció a la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Monòver van iniciar el passat mes de febrer una investigació per a esbrinar l'autoria d'un incendi ocorregut el dia 8 d'eixe mes en el paratge Las Quemas, situat en la muntanya L'Herrada del Pinós, ha assenyalat l'institut armat aquest dimarts en un comunicat.

Arran de diversos estudis comparatius, el SEPRONA va poder relacionar aquest incendi amb un altre ocorregut a escassos metres de distància, en el mes de juliol de 2018, que en el seu moment va afectar 6.900 m2, i les investigacions es van canalitzar cap a un possible piròman reincident que residira per la zona.

Després de diversos mesos en els quals, juntament de l'agent mediambiental responsable de la zona, s'han dut a terme diverses entrevistes amb veïns, nombroses vigilàncies de punts estratègics, controls en els terrenys forestals del voltant i identificacions de les persones i vehicles que circulaven pel lloc, s'ha aconseguit identificar recentment els presumptes autors dels fets.

Es tracta de dos menors que, quan es va produir l'incendi de febrer de 2020, comptaven amb 13 i 14 anys d'edat. Al major d'ells se li atribueix, a més, la presumpta autoria de l'incendi ocorregut al juliol de 2018.

La Guàrdia Civil, després de concloure la investigació per un presumpte delicte d'incendi forestal, ha entregat les diligències instruïdes en la Fiscalia de Menors d'Alacant, competent en temes relacionats amb menors d'edat.

Per a aquest cas s'ha de tindre en compte el que la llei estableix a l'efecte d'exigir la responsabilitat penal, ja que qualsevol persona que tinga menys de 14 anys en el moment de la comissió d'un delicte és inimputable.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento