Barcelona no tindrà més mossos d'esquadra almenys fins l’estiu

  • Té un dèficit de 1.000 agents.
  • El Pla de Seguretat fins l'any 2011 no concreta el reforç policial.
  • Ni garanteix el desplegament de part dels 2.000 nous policies.
Caldrà esperar més. L´exigència de l´Ajuntament  de Barcelona que calen 1.000 agents més dels Mossos no es començarà a complir, com a mínim, fins el juny que ve, quan surtin de l´acadèmia el miler llarg de nous policies, als quals se´ls uniran 980 l´octubre del 2009.

El conseller d´lnterior, Joan Saura, va presentar ahir el Pla de Seguretat de Catalunya, que s´estableix les prioritats fins el 2011, però no va concretar quants agents es destinaran a Barcelona. L´Ajuntament havia demanat que el reforç policial es fes efectiu quan s´acabés el desplegament dels Mossos a tot Catalunya. Ja s´ha completat, però encara no arribaran més Mossos a la capital.

Tampoc es fixa quants agents es destinaran a la policia de proximitat, per reduir la delinqüència comuna o per reforçar les regions policials. «Caldrà fer un estudi de distribució per adaptar a les necessitats» la incorporació d´uns 1.100 agents enguany i 980 el proper 2009. En qualsevol cas, cap mosso no arribarà a Barcelona abans de l´estiu, un calendari que confirmen el Sindicat de Policia de Catalunya i CAT-Mossos d´Esquadra.

Cap mosso no arribarà a Barcelona abans de l´estiu
Hi haurà
2.000 agents nous, però Saura va advertir que una part es destinaran a les noves presons i a la Terminal 1 del Prat. L´ampliació  de l´aeroport es cobrirà, segons sindicats, amb agents d´altres zones i a base d´hores extres.
Mostrar comentarios

Códigos Descuento