Comunitat Valenciana

Sanitat activa l'alerta taronja per calor en 165 municipis de la Comunitat Valenciana

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha activat l'alerta sanitària per calor alta -nivell taronja- en 165 de municipis de la Comunitat Valenciana davant les prediccions del Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM).
Una dona bevent aigua (arxiu)
Una dona bevent aigua (arxiu)
María José López - Europa Press
Una dona bevent aigua (arxiu)

En concret, s'activa l'alerta per a aquest divendres i demà dissabte en la zones termoclimàtiques 15, 16, 17, 18, 19, 22, 23, 25, 26 i 28 que comprenen municipis que poden registrar valors alts de temperatura, detalla l'administració autonòmica.

La zona termoclimàtica 15 està formada pels municipis de Sinarques, Utiel, Requena, Camporrobles, Setaigües, Benaixeve, Caudete de las Fuentes, Fuenterrobles, Venta del Moro i Villargordo del Cabriel.

La zona termoclimàtica 16 està formada per les poblacions Aiora, Xalans, Cofrents, Cortes de Pallars, Xarafull, Teresa de Cofrents i Zarra, mentre que l'àrea 17 comprèn els municipis d'Énguera, Bicorb, Bolbait, Anna, Xella, Dosaigües, Millars, Navarrés i Quesa.

La zona termoclimàtica 18 està formada pels municipis d'Antella, Barxeta, Xàtiva, Sumacàrcer, Cotes, Vilanova de Castelló, Alcàntera de Xúquer, Beneixida, Canals, Carcaixent, Càrcer, Cerdà, Estubeny, Gavarda, Genovés, La Granja de la Costera, la Llosa de Ranes, la Pobla Llarga, l'Alcúdia de Crespins, l'Enova, Llanera de Ranes, Llocnou d'en Fenollet, Manuel, Novetlé, Rafelguaraf, Rotglà i Corbera, Sant Joanet, Sallent, Senyera, Torrella i Vallés.

La zona termoclimàtica 19 comprèn les poblacions d'Ontinyent, Beniatjar, Carrícola, Llutxent, la Pobla del Duc, Moixent, Vallada, Agullent, Aielo de Malferit, Aielo de Rugat, Albaida, Alfarrasí, Atzeneta d'Albaida, Bèlgida, Bellús, Benicolet, Benigànim, Benissoda, Benissuera, Bufali, Castelló de Rugat, El Palomar, Guadassequies, l'Olleria, Montaverner, Montesa, Montitxelvo, Otos, Pinet, Quatretonda, Ràfol de Salem, Rugat, Salem, Sempere i Terrateig.

La zona termoclimàtica 22 comprèn els municipis de Villena, la Font de la Figuera, Beneixama, Biar, el Camp de Mirra, Canyada, Fontanars dels Alforins, El Pinós, Novelda, Petrer, Elda, el Fondó de les Neus, la Romana, Agost, Alguenya, Asp, el Fondó dels Frares, Montfort, Monòver, Salines i Saix.

La zona termoclimàtica 23 està formada pels municipis d'Alcoi, Bocairent, Agres, Alcosser de Planes, Alfafara, Almudaina, Banyeres de Mariola, Beniarrés, Benilloba, Benillup, Benimarfull, Cocentaina, Gaianes, Gorga, l'Alqueria d'Asnar, L'Orxa, Billeneta, Muro d'Alcoi i Planes; la zona termoclimàtica 25 comprèn Beniardà, Benimantell, El Castell de Guadalest, Sella, Xixona, Aigües, Busot i Relleu i la zona termoclimática 26, la Torre de les Maçanes, Castalla, Ibi, Onil i Tibi.

Finalment, La zona termoclimàtica 28 està formada per les poblacions d'Oriola, Almoradí, Albatera, Algorfa, Benejússer, Benferri, Bigastre, Callosa de Segura, Catral, Coix, Daia Nova, Daia Vella, Dolores, Formentera del Segura, la Granja de Rocamora, Xacarella, Rafal, Redovà, Rojals i San Isidro. Cal tindre en compte que una mateixa comarca pot abastar diferents zones termoclimàtiques establides per la CEAM.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento