Comunitat Valenciana

Cultura.- El CVC lamenta la destrucció de l'escultura d'Enric Mestre i demana "sensibilitat" a les institucions

El Consell Valencià de Cultura (CVC) ha manifestat el seu "profund pesar" per la desaparició d'una escultura d'Enric Mestre que assenyalava l'entrada a l'aeroport de València en la localitat de Manises des del 1984 per les obres d'ampliació d'una carretera nacional, ja que suposa "la destrucció de part del patrimoni cultural".
Imatge de l'escultura d'Enric Mestre
Imatge de l'escultura d'Enric Mestre
CORTESÍA DE JAVIER MESTRE
Imatge de l'escultura d'Enric Mestre

Enric Mestre, reconegut amb el premi de les Arts Plàstiques de la Generalitat Valenciana el 2009, és membre de l'Acadèmia Internacional de Ceràmica des del 1979 i acadèmic de nombre de la Reial Acadèmia de Belles arts de Sant Carles de València des del 1983.

"No es tracta només de la desaparició d'una obra emblemàtica d'un artista consagrat, indiscutible referent internacional en ceràmica i prestigiós mestre de les noves generacions de ceramistas, com és Enric Mestre, sinó de la destrucció de part del patrimoni cultural", subratlla l'òrgan consultiu en un comunicat.

Finalment, el Consell Valencià de Cultura agraeix "la ràpida reacció del Ministeri de Foment davant aquests fets i la seua disposició a reposar, en la mesura que siga possible i d'acord amb l'artista, l'obra i el patrimoni de tots els ciutadans".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento