Comunitat Valenciana

Oltra defén la reversió de la residència d'Alcoi, amb 73 morts i possibles "negligències greus"

  • Hi haurà una reunió per a tractar aquest assumpte a la fi de juliol, ha anunciat la vicepresidenta del Consell.
  • El conveni suposa "cedir durant dues generacions el patrimoni de tots els valencians sense contrapartida".
La vicepresidenta del Consell de la Generalitat Valenciana i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra
La vicepresidenta del Consell de la Generalitat Valenciana i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra
Enrique Palomares - Europa Press
La vicepresidenta del Consell de la Generalitat Valenciana i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra

La vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha defés la reversió a gestió pública de la residència de majors d'Alcoi (Alacant), on van morir "73 persones, més de la mitat dels residents, i s'han contagiat pràcticament tots" durant la pandèmia. Això sí, ha remarcat que el procés sancionador de la Inspecció de Servicis Socials va arrancar al novembre, està en fase final i "parla de possibles negligències greus".

En roda de premsa després del ple setmanal, ha recordat que l'edifici és propietat de la Generalitat i "es va cedir 45 anys a una empresa a dit sense concurrència competitiva, simplement per un conveni firmat per Blasco", en referència a l'exconseller del PP Rafael Blasco, així com que "la voluntat de reversió va partir de l'Ajuntament d'Alcoi".

La també coportaveu de Compromís ha posat l'accent que aquest conveni suposa "11 legislatures" i "cedir durant dues generacions el patrimoni de tots els valencians sense contrapartida", una cosa que veu lesiva per a la Generalitat perquè "suposa hipotecar un bé 45 anys". A açò ha sumat que l'empresa "no paga cànon ni res", que l'única contraprestació era "fer unes obres que estan àmpliament amortitzades" i que "no es preveu una possible recessió per incompliment".

Tot açò suposa, al seu juí, un factor a tindre en compte en el model de residències. "Si en lloc de 45 anys haurien sigut 300...", ha aventurat, per a defendre que el termini de cessió ha de ser mínimament raonable. I ha recalcat que "Blasco és una persona que no s'ha destacat precisament per la seua ètica pública".

Per tant, la portaveu del Consell ha sostingut que la reversió està sobre la taula, a l'espera de la proposta de sanció dels inspectors del seu departament. "Els informes diuen el que diuen", ha recalcat, i ha apuntat com a objectiu aclarir per què s'ha allunyat de la mitjana de les residències afectades per la Covid.

La setmana passada ja va avançar que s'havia comunicat a DomusVi, l'empresa que gestiona la residència, la intenció de recuperar aquest centre i que hi haurà una reunió a la fi de juliol per a tractar aquest assumpte després de "mesos d'incompliment de l'ordenament jurídic".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento