Comunitat Valenciana

La Universitat de València contempla arribar al 48% de docència en valencià el pròxim curs

  • El centre ha llançat una iniciativa en xarxes socials per a animar a l'alumnat a optar per la llengua autòctona.
  • L'anglés ja suposa un 8% del total de l'oferta de la institució educativa.
Cúpula del Rectorat de la UV
Cúpula del Rectorat de la UV
UV
Cúpula del Rectorat de la UV

La Universitat de València (UV) pretén avançar en plurilingüisme amb una oferta docent "pràcticament equitativa" entre les dues llengües oficials. Actualment imparteix el 42% d'hores de docència en valencià i el 58% en castellà, però contempla que per al curs 2020-2012 les xifres puguen augmentar al 48% i 52%, respectivament.

Aquesta distribució no inclou la docència en llengües estrangeres, de les quals només l'anglés ja suposa un 8% del total de l'oferta de la Universitat, ressalta la institució acadèmica en un comunicat.

Des de l'aprovació del seu pla d'increment de la docència en valencià, la UV ha augmentat l'ús del valencià i l'anglés com a llengües de docència fins a acostar-se a una presència igualitària entre les dues llengües oficials.

Amb aquesta oferta docent, la Universitat destaca que es converteix en "la més plurilingüe i, alhora, més igualitària de les universitats valencianes", així com "la que més té en compte la realitat social i lingüística valenciana, amb una aposta decidida per la internacionalització".

El seu objectiu és que els titulats siguen capaços de treballar en almenys tres llengües: valencià, castellà i anglés. Aquest divendres, 17 de juliol, arranca una campanya en xarxes en la qual estudiants, professors i treballadors de la UV expliquen per què l'educació universitària plurilingüe és més beneficiosa per als futurs estudiants, sota l'etiqueta '#joestudieenvalencià'.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento