Comunitat Valenciana

Hostaleria València llança una campanya per a estimular la gastronomia i la producció local

  • La federació i Turisme Comunitat Valenciana busquen reactivar el sector en un "moment d'incertesa i de dificultat".
Campaña 'd'ací' de la FEHV
Campaña 'd'ací' de la FEHV
FEHV
Campaña 'd'ací' de la FEHV

La Federació Empresarial d'Hostaleria València (Hostaleria València) i Turisme Comunitat Valenciana han llançat un nou projecte amb l'objectiu d'animar als valencians a gaudir de la gastronomia elaborada amb productes de temporada locals i cuinats pels excel·lents professionals del nostre sector hostaler.

'D'ací. Consumeix local, dóna suport al nostre' compta amb la participació d'un total de 32 establiments hostalers de la província de València.

La iniciativa naix de la necessitat de "posar en valor el caràcter únic i la qualitat del nostre producte local i de temporada, així com l'excel·lència dels professionals hostalers, en un moment d'incertesa i de dificultat dins del sector hostaler, un dels més importants de la nostra economia", afectat per la crisi derivada de la Covid-19.

Per a això, bars i restaurants de València i província han elaborat diferents plans gastronòmics a base de productes de temporada i propis de la Comunitat amb la finalitat d'animar el consum en l'hostaleria i, alhora, beneficiar a productors locals.

'D'ací' proposa als valencians tres plans diferents, que passen per gaudir d'una tapa al costat d'un vi, cava o vermut, degustar un menú maridat amb vins de la zona o bé una activitat enoturística basada en tallers, tastos o visites a cellers. El producte valencià és el nexe comú i protagonista de cadascun d'aquests plans.

Així, per exemple, entre els suggeriments dels establiments es troben un ajoblanco de cacau del collaret amb adobats de l'hort i verat marinat amb vi de Cellers Murviedro o vermut Vittore, dins de la categoria 'pla gastro informal'. El pla gastro menú disposa d'ofertes on una tosta de sardina del Mediterrani, unes pavías d’abaecho i uns 'figatells d'Ondara a la salsa de mostassa' són només algunes de les exquisideses que es podran degustar al llarg del menú.

Reactivar un sector molt castigat per la Covid-19

Totes aquestes i moltes altres propostes es poden consultar a través de la web gastronomiadaci.com, que també incorpora restaurants i cellers de les províncies de Castelló i d'Alacant, sumant d'aquesta manera més de mig centenar de plans dels quals gaudir en la Comunitat Valenciana.

La iniciativa 'D'ací. Consumeix local, dóna suport al nostre' convida als valencians a gaudir d'un pla gastroenològic en el seu entorn i, sobretot, incita a reactivar un sector molt castigat per la situació dels últims mesos i que és essencial per a l'economia local. En definitiva, l'objectiu d'aquest projecte és donar una empenta a una "nova normalitat" en la qual ha de prevaldre la proximitat i el suport al nostre.

La campanya forma part de les accions conjuntes de promoció gastronòmica que es desenvoluparan al llarg del 2020 en el marc del conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i CONHOSTUR, entitat de la qual forma part Hostaleria València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento