Comunitat Valenciana

El Botànic rebutja una iniciativa del PP sobre transport metropolità i 'populars' avisen: "El plorar se'n va a acabar"

  • VALÈNCIA, 5(EUROPA PRESS)
Cartell penjat per Compromís
Cartell penjat per Compromís
TWITTER COMPROMÍS
Cartell penjat per Compromís

El ple de les Corts Valencianes ha rebutjat, amb els vots de PSPV, Compromís i Podem, una iniciativa plantejada pel PP per a instar el Consell a presentar en dos mesos el pla de mobilitat urbana de l'àrea metropolitana de València i una reserva de crèdit per al finançament de l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), i els 'populars' han advertit que ara amb el nou Govern central va a canviar la manera d'actuar de la Generalitat: "El plorar se'n va a acabar".

El diputat del PP Alfredo Castelló ha defès la seua proposta perquè, segons ha dit, gràcies al treball del seu partit i de Ciutadans es va aconseguir incloure una esmena per a dotar amb 10 milions enguany al transport metropolità de València, subvenció que serà de 20 milions en 2019 i 30 milions en 2020, però des de la Comunitat "no hi ha ni un euro" i tampoc informes de viabilitat, econòmics o un pla de mobilitat perquè l'Autoritat de Transport realitze el seu treball perquè hui dia només compta amb "una directora sense personal".

Podem havia plantejat una esmena que no ha sigut acceptada i el seu diputat Antonio Montiel ha assenyalat que va a ser "curiós veure el PP esmenant el pressupost que va pactar amb Cs i PNB i admetre que el que van presentar com a gran pressupost que necessitava Espanya ara és manifestament millorable, veure'ls dir que ara la prioritat no és l'estabilitat i el benestar d'Espanya, sinó una rabiola en el Senat".

Al seu juí, els 10 milions són "insuficients" i la "literatura" d'eixa esmena dóna un tracte "diferencial molt preocupant" a València respecte a Canàries, Madrid i Barcelona.

LA GENERALITAT "ESTÀ POSANT FONS"

La socialista Sandra Martín ha retret el PP que la seua proposta està entre "el desconeixement i la cerimònia de la confusió" perquè la Generalitat sí ha consignat enguany quantitats per a l'Autoritat de Transport o FGV: "Donen a entendre que Generalitat i ajuntaments no estan posant un duro en açò i sí estan posant fons".

PSPV i Compromís havien presentat una esmena, també rebutjada, en la qual es precisava eixe finançament autonòmic i es demanava al Govern cofinançar el transport metropolità valencià en les mateixes condicions de pagament i requisits que altres àrees, reclamant els 38 milions d'euros.

Belén Bachero (Compromís) ha pujat a la tribuna i ha col·locat durant uns minuts un cartell en el qual podia llegir-se "PP i Cs antivalencians", la qual cosa ha provocat les queixes d'aquests grups. "No tenim vergonya de dir-ho, vergonya haurien de tindre els que van votar eixos pressupostos que ens discriminen", ha indicat, per a incidir en la reivindicació dels 38 milions d'euros.

PP AVISA A PODEM: "ELS ESTAN CHULEANDO"

En el seu torn de rèplica, Antonio Montiel ha pujat al faristol i ha col·locat tres creïlles, ecològiques segons ha dit, perquè se'n van a "menjar amb creïlles" els pressupostos d'enguany però, ha advertit, no van a permetre Pedro Sánchez que els de 2019 no incorporen les reivindicacions de la Comunitat.

Per la seua banda, el diputat de Ciutadans Emigdio Tormo ha mostrat el seu suport a la iniciativa del PP perquè "és bona, millora la qualitat de vida dels valencians" i ha respost la parlamentària de Compromís demanant-li que "no cometre mai la gosadia" de cridar-los antivalencians perquè eixe discurs nacionalista és "el que va assolar Europa i l'antiga Iugoslàvia". "Sóc extremista del sentit comú, la democràcia i la Constitució", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento