Comunitat Valenciana

Nous aforaments a la Comunitat: 100% per a terrasses i 75% per a universitats, acadèmies, biblioteques i oci

  • Aquests criteris es modificaran en funció de l'evolució de la pandèmia, tal com ha afirmat Ana Barceló.
Terrassa en el passeig marítim de València
Terrassa en el passeig marítim de València
FEHV
Terrassa en el passeig marítim de València

La Conselleria de Sanitat publicarà demà una nova resolució que regula els aforaments màxims en aquesta nova etapa de normalitat de la pandèmia de la Covid-19 i que fixa un 100% per a les terrasses i el 75% en universitats, biblioteques, acadèmies, espectacles i oci.

Així ho ha anunciat aquest dijous la consellera Ana Barceló en roda de premsa, en la qual ha explicat que aquests criteris es modificaran en funció de l'evolució de la pandèmia, bé per a "restringir-los o prendre mesures més dràstiques" si la situació empitjora o es "suavitzaran" si millora.

D'aquesta manera, demà es publicarà el DOGV la resolució que introdueix una modificació d'algunes activitats i regula unes altres que no estaven regulades. En concret, les aules universitàries estaran al 75% i serà obligatori l'ús de mascareta si no es pot garantir la distància d'1,5 metres.

En les activitats a l'aire lliure es podran reunir un màxim de 300 persones i en espais tancats l'aforament es limita al 75% amb un màxim de 100 persones. Els grups d'activitats a l'aire lliure passen de 15 a 20 persones comptant monitors. Els bars i discoteques no podran superar el 75% de l'aforament en el seu interior encara que es podrà arribar al 100% en les terrasses si es respecta la distància de seguretat.

Biblioteques i museus

De la mateixa manera, l'aforament en biblioteques és del 75% respectant la distància de seguretat, es podran usar els ordinadors i altres mitjans de consultes amb l'obligació d'una posterior neteja, i la quarantena per a un préstecs es redueix de 14 dies a 72 hores.

De la mateixa manera, en museus, cinemes, teatres i centres d'art l'aforament queda en el 75% i els menors de 12 anys hauran d'anar acompanyats sempre per un tutor per a vetlar que compleixen les normes de seguretat.

Les acadèmies, autoescoles, escoles de música, dansa i teatre també tornaran al 75% de l'aforament i seguint unes "mesures específiques" d'higiene i organització d'espai. La resolució també regularà els espectacles taurins.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento