Comunitat Valenciana

Arranca la selectivitat més atípica i estranya

  • Nervis i emoció entre els 24.000 alumnes de la Comunitat que ahir van començar les PAU sota estrictes mesures de seguretat i higiene.
ROBER SOLSONA….20200707…….VALENCIA……JÓVENES DE BACHILLERATO REALIZAN LOS EXÁMENES DE SELECTIVIDAD, EN EL COLEGIO SALESIANOS SAN ANTONIO ABAD DE VALENCIA.
Joves esperant per a entrar a una de les proves de selectivitat d'enguany.
ROBER SOLSONA
ROBER SOLSONA….20200707…….VALENCIA……JÓVENES DE BACHILLERATO REALIZAN LOS EXÁMENES DE SELECTIVIDAD, EN EL COLEGIO SALESIANOS SAN ANTONIO ABAD DE VALENCIA.

Prop de 24.000 joves de la Comunitat van començar ahir les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) més inusuals i estranyes per la crisi sanitària deslligada per la pandèmia de coronavirus. Les tradicionals escenes de nervis que cada any es repeteixen davant aquests transcendentals exàmens es viuen aquesta vegada amb màscares i en un entorn familiar per als alumnes: els seus propis instituts.

“Ens dóna confiança, és el nostre col·le, són les nostres classes”, coincidien ahir diversos joves. Des de la Generalitat van destacar que la Selectivitat va arrancar aquest dimarts “amb normalitat i tranquil·litat” en tots els instituts i centres de Batxillerat, en els quals no es va registrar “cap incidència”.

Un total de 2.173 aules repartides en 470 centres de Batxillerat acullen les PAU (788 a Alacant, 254 a Castelló i 1.131 a València). S'han subministrat 33.545 màscares a repartir entre l'alumnat i al voltant de 3.090 unitats de gel hidroalcohòlic. S'ha extremat, a més, la neteja i desinfecció de les aules.

Accés controlat. L'entrada dels estudiants a les aules per a realitzar els exàmens de Selectivitat es realitza de manera escalonada per a evitar aglomeracions.

En el seu propi institut. Estudiants esperen per a examinar-se al pati del seu institut, que enguany és l'escenari de les proves en lloc dels campus universitaris.

Història i Valencià. Les proves d'Història d'Espanya, amb preguntes sobre la II República o el Trienni Liberal, i de Valencià van inaugurar ahir la Selectivitat en la Comunitat.

Màxima Seguretat. 33.545 màscares es repartiran entre els alumnes durant les PAU, que acaben demà. En el dispositiu de seguretat col·laboren Protecció Civil i les Policies locals.

Últim repàs. “Si la Covid no va poder amb nosaltres, les PAU tampoc”, deien alguns alumnes del col·legi María Auxiliadora-Salesianes València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento