Darwin Bioprospecting Excellence, empresa instal·lada en el Parc Científic de la Universitat de València, és especialista en bioprospecció, és a dir, en l'obtenció de microorganismes naturals que per la seua excel·lent activitat biològica resulten d'interés en processos industrials o biomèdics. I aquest és precisament el treball que ha fet per a la cervecera Antiga Artesana: la cerca d'un rent que conferira a aquesta beguda propietats organolèptiques arrelades a València, segons han explicat des de Parc Científic.
"Per a fer un símil, en les cerveses passa com amb els mobles barats, tots acaben sent iguals, i no és fàcil distingir qual és qual. Per açò, vam proposar a Antiga Artesana donar a la seua cervesa un perfil més complex, més aromàtic. Ells saben fer cerveses i nosaltres seleccionar rents autòctons, portar endavant proves de fermentació a xicoteta escala i fabricar la seleccionada en el nostre laboratori", ha explicat Manel Porcar, president de Darwin Bioprospecting Excellence.
No han desvetlat qual és l'origen del rent salvatge finalment seleccionat i produït en el laboratori de Darwin Bioprospecting Excellence en el Parc Científic de la Universitat de València, però si que han avançat que li dona un perfil organolèptic que recorda a la ciutat. "Pot sonar a tòpic, però reflecteix el nostre caràcter, reconeixes que és de València perquè s'identifica amb aromes i sabors nostres. En sabor s'aprecia la taronja natural i en aroma el de l'arròs i la terra humida dels camps de tarongers", ha subratllat Antonio Burguet, director cerveser d'Antiga Artesana.
Arribar fins al rent definitiu ha costat dos anys i en aquest procés han participat tant mestres cervesers com l'equip complet de Darwin, format per especialistes en biotecnologia i microbiologia.
'Torna a València!', com l'han batejada, eixirà a la venda a la fi de juliol des de la fàbrica d'Antiga Artesana a Catarroja. Es podrà adquirir per internet, botigues especialitzades i el restaurant Barbacana de València.
Darwin Bioprospecting Excellence es dedica a la bioprospecció microbiana, i el seu rang d'acció inclou l'aplicació de microorganismes naturals en la indústria alimentària. Entre altres especialitats, són experts en l'aïllament i producció de rents salvatges per a elaborar pa o begudes fermentades. Per la seua banda, Antiga Artesana porta creant cervesa artesanal des de l'any 2014 i compta amb diversos premis nacionals i internacionals en certàmens especialitzats.
Comentarios
Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.
Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios