Comunitat Valenciana

La Fiscalia arxiva la investigació a set geriàtrics valencians

Residencia de personas mayores de Puzol (Valencia)
Residència de persones majors de Puçol (Valencia)
GVA - Archivo
Residencia de personas mayores de Puzol (Valencia)

La Fiscalia de València manté obertes aquesta setmana 16 diligències preprocessals civils –no penals– en residències de la Comunitat per la seua gestió durant la pandèmia de coronavirus, però preveu arxivar almenys set davant l'absència de morts i la baixada de contagis.

“Aquesta setmana anem bé, estem molt satisfets perquè es va veient la llum”, va assegurar ahir la coordinadora de la secció Civil de València, Ana Lanuza, qui va destacar que les xifres de contagis i morts en els centres de majors “es van reduint”, i va recordar, com a exemple, que en una residència de València va arribar a haver-hi 81 contagiats que ara han donat negatiu, és a dir, que ja han superat la malaltia.

Així mateix, Lanuza es va congratular que es vagen a posar en marxa grups de treball des de les vicepresidències amb les diferents comunitats autònomes per a veure què ha funcionat bé i què cal evitar davant possibles rebrots de la Covid-19. “Així es poden compartir mesures efectives i posar-les en pràctica”, va dir.

La fiscal també va destacar que en l'actualitat ja s'han reincorporat a les residències molts treballadors que van donar positiu per coronavirus, i va ressaltar que es fomenta la prevenció en aquests centres per a evitar nous contagis. “Encara es nota molt la por”, va asseverar.

Segons les últimes dades de la Conselleria de Sanitat, actualment hi ha algun cas positiu en huit centres de majors de la Comunitat: un a Alacant i set a València, mentre que les residències de Castelló ja no tenen pacients de coronavirus. Tots els brots estan controlats i en aquests moments només es troben sota vigilància activa de control sanitari quatre residències: una a Alacant i tres a València.

Encara que els geriàtrics valencians han registrat 560 morts durant la pandèmia –quatre de cada deu morts en la Comunitat– el president de la patronal, José María Toro, va defensar al sector aquest dilluns en Les Corts i va denunciar la falta de mitjans.

“Hem treballat moltes vegades sense material i l’hem aconseguit com hem pogut”, va dir, a més de criticar la falta de suport per part de les institucions valencianes i del Govern.

Toro va lamentar que molts treballadors es van sentir “desprotegits” davant la falta de material i test; i va recordar que les residències “no són centres sanitaris”. En eixe sentit va denunciar que professionals sanitaris d'aquests centres van ser derivats a hospitals durant els moments més durs de la crisi.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento