Comunitat Valenciana

Turisme.- Transformen un edifici de 1900 en un hotel ecològic en el cor d'Alacant

Serawa Hotels inaugura el seu primer hotel en el centre històric d'Alacant, projectat per l'estudi ggarchitects, un edifici de l'any 1900 transformat en un espai avantguardista i sostenible amb materials ecològics, fortes arrels mediterrànies i gastronomia de quilòmetre zero.
Serawa Alacant
Serawa Alacant
ALFONSO CALZA
Serawa Alacant

L'abundància de llum, els elements d'artesania i els materials naturals creen un disseny interior "suggeridor i fresc". Tot forma una fusió d'espais que reivindica les arrels culturals i la biodiversitat de l'entorn per mitjà d'una botiga ecològica pròpia i paquets d'experiències que promouen la riquesa mediambiental i gastronòmica d'Alacant.

Amb aquesta inauguració, la cadena vol abraçar un nou concepte hoteler: 'hospitality' sostenible. La planta baixa s'obri al centre històric afavorint la trobada entre hostes, veïns i la pròpia ciutat.

L'element nuclear és una instal·lació escultòrica de fusta que articula els ambients i desplega diverses funcions: accés a l'interior de l'hotel, expositor de la botiga ecològica i element de suport de recepció. La prestatgeria, formada per 800 caixes de huit grandàries, s'alça des del sòl fins a cobrir el sostre amb una estructura ondada, detalla l'estudi en un comunicat.

El repte dels arquitectes va ser conservar la identitat original de l'edifici del segle XX en un hotel sostenible amb comoditats i una estètica cosmopolita. Entre els elements rehabilitats destaquen la façana de carreu i maçoneria i l'estructura de murs de càrrega de pedra amb forjats de bigueta de fusta.

La utilització de la pedra i fusta original i els elements singulars com el paviment hidràulic, compost per 12.222 rajoles dissenyades a mesura i fabricades artesanalment, confereixen a l'hotel una "marcada personalitat".

Aquestes instal·lacions compleixen "les més exigents certificacions de sostenibilitat": els equips d'aigua calenta sanitària i aerotèrmia d'alt rendiment, un sistema d'il·luminació de baix consum i l'optimització continua dels consums d'aigua i energia. En les habitacions predominen la llum mediterrània, els materials naturals en el mobiliari i els teixits ecològics.

VINS BIODINÀMICS I CERVESES ARTESANALS

L''ecowine' bar acull un concepte de restauració senzill i urbà amb una proposada culinària centrada en una selecció de productes frescos d'origen ecològic de la província que componen una carta plena de referències al mar i l'horta. La seua carta de vins reuneix els millors caldos ecològics o biodinàmics juntament amb un original catàleg de cerveses artesanals.

L'hotel està en el carrer San Fernando, història viva d'Alacant amb alguns dels seus edificis modernistes més bells. Està cèntric, a cinc minuts caminant de la platja del Postiguet i del port.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento