Comunitat Valenciana

L'EMT demanarà una pòlissa de crèdit per 27,2 milions d'euros per a pagar nòmines i a proveïdors

  • "La pandèmia ha provocat una reducció de viatgers i d'ingressos que se situa per sobre del 90%", segons l'Ajuntament.
Imatge d'un autobús de l'EMT de València.
Imatge d'un autobús de l'EMT de València.
EMT/AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Imatge d'un autobús de l'EMT de València.

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València sol·licitarà una pòlissa de crèdit de 27,2 milions d'euros per a fer front principalment a l'abonament de les nòmines i també per a pagar a proveïdors i afrontar altres despeses corrents que ha d'assumir l'entitat.

Així ho han anunciat aquest dilluns l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, i el president de l'EMT, l'edil Giuseppe Grezzi, que han justificat aquesta decisió per la situació econòmica de la companyia a partir de la baixada de viatgers i de servici com a conseqüència de la Covid-19 i l'estat d'alarma decretat davant ella.

"La situació és molt particular. Hem de pagar salaris a final de mes i la situació de l'EMT en aquest moment necessita recursos econòmics amb urgència per a poder pagar els salaris ja al juny i amb més urgència al juliol", ha afirmat Ribó en la roda de premsa que ha oferit juntament amb Grezzi per a donar a conéixer la mesura.

Ribó i el també regidor de Mobilitat Sostenible han recordat que la pandèmia i l'estat d'alarma han portat a una "situació delicada" per una reducció de viatgers i d'ingressos en l'EMT que se situa per sobre del 90%". Al seu torn, han insistit en la necessitat de comptar ara amb "fons extra" procedents del Govern central per a fer front a aquesta situació i amb aportacions fixes de manera contínua per al finançament del transports públic.

"Hi ha hagut xifres molt altes de reducció d'ingressos. Hem calculat d'ací a final d'any en més de 27 milions d'euros la falta d'ingressos", ha apuntat Grezzi, que ha dit que la decisió de l'EMT de recórrer a una pòlissa de crèdit s'ha abordat "en coordinació" amb la Regidoria d'Hisenda de l'Ajuntament de València i amb els tècnics de tresoreria del consistori.

Ha agregat que la decisió es plantejarà per a la seua aprovació en el consell d'administració que la companyia celebrarà dimecres amb la finalitat de "tindre com més prompte millor els recursos".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento