Comunitat Valenciana

Tota la Comunitat Valenciana entrarà dilluns en Fase 3 i es podrà viatjar entre les tres províncies

  • Fernando Simón considera que les tres províncies "estan en condicions de passar".
  • "El gran repte serà mantindre en tot moment la traçabilitat de tots els casos", segons Mónica Oltra.
Fernando Simón en roda de premsa en La Moncloa
Fernando Simón en roda de premsa en La Moncloa
MONCLOA
Fernando Simón en roda de premsa en La Moncloa

Tota la Comunitat Valenciana entrarà el dilluns 15 de juny a la Fase 3 de la desescalada i es considerarà a partir d'eixe moment l'autonomia, i no la província com fins ara, com a unitat territorial única, amb el que es permetrà la mobilitat entre les tres províncies.

Així ho ha confirmat el director del Centre de Coordinació d'Alertes Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, en la roda de premsa que ha oferit per a informar sobre l'avanç de les diferents autonomies en la desescalada de la pandèmia de Covid-19.

Simón ha indicat que les tres províncies "estan en condicions de passar" de fase i per tant entraran dilluns en la 3, com s'havia sol·licitat des del Consell.

El Consell ho té "tot preparat"

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha indicat que el Govern valencià té "tot preparat" per a passar a la fase 3, en la qual "el gran repte serà mantindre en tot moment la traçabilitat de tots els casos".

Així s'ha pronunciat Oltra aquest divendres en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en la qual ha descartat que s'estiguen plantejant mesures com establir "quarantenes d'hores" als turistes que arriben al territori valencià.

No obstant açò, ha indicat que "és molt important d'on prové un positiu i amb qui ha estat per a establir les quarantenes que facen falta". "En aquest moment, estem en eixe escenari de controlar la traçabilitat, tampoc volem generar una espècie d'estat d'alarma".

Per això, ha incidit que és "molt important" que les persones mantinguen les mesures higièniques: mascareta, distància personal i higiene de mans. "De moment, són l'única vacuna que tenim, perquè no tenim la de de veres", ha agregat.

En aquest sentit, ha indicat que "per als visitants, regeix la mateixa normativa que per als que vivim ací".

Mesures en la Fase 3

Respecte a les mesures que han proposat les diferents conselleries per a la fase 3, Oltra ha indicat que "s'han fet en el marc global del que s'ha parlat en altres territoris". "No anem a inventar la pólvora, no hi ha grans novetats", ha assenyalat i ha recordat que s'ha proposat obrir els espais de joc i oci infantil en els parcs.

Pel que fa al seu departament, la també consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha indicat que les residències estaran sota vigilància mèdica "mentre hi haja raons perquè ho estiguen". "La vigilància és en l'estricte àmbit mèdic, la resta de competències són d'Igualtat, les decisions mèdiques les té Sanitat", ha indicat.

D'altra banda, Oltra també ha reiterat la petició del Consell perquè els ciutadans es puguen moure en l'interior de la Comunitat Valenciana, així com tindre la possibilitat de viatjar a regions limítrofes que es troben en la mateixa fase.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento