Comunitat Valenciana

Puig es planteja obrir la connexió amb altres comunitats "frontereres" quan els indicadors ho permeten

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha indicat que la "unitat territorial" a partir del dilluns 15 serà la Comunitat Valenciana, dins de la fase 3 de la desescalada, de manera que es podrà transitar entre les tres províncies sense limitacions. A més, segons ha recalcat, se sol·licitarà, quan els indicadors així ho permeten, "l'obertura a comunitats frontereres".
El president Ximo Puig, d'arxiu.
El president Ximo Puig, d'arxiu.
GVA
El president Ximo Puig, d'arxiu.

"En principi, Múrcia i les Illes Balears", ha sostingut Puig a preguntes dels mitjans en l'aeroport d'Alacant-Elx aquest dimarts, que també ha obert eixa possibilitat a "algunes" províncies de Castella-la Manxa, Aragó i Catalunya.

Sobre aquest tema, Ximo Puig ha precisat que eixa possibilitat s'adoptarà "el més ràpidament possible" d'acord "amb l'evolució de la pandèmia" i amb eixes altres comunitats. No obstant açò, ha precisat que eixe procés es prendrà en "una segona fase".

En eixe sentit, ha posat en relleu la relació "molt estreta" entre el Baix Segura i Múrcia, una realitat que cal "facilitar com més prompte millor".

Amb tot, ha subratllat que la "unitat territorial", a partir del pròxim dilluns, serà tota la Comunitat Valenciana i que així s'ha demanat al Ministeri de Sanitat.

Malgrat açò, Ximo Puig ha indicat que ha de primar la "prudència" perquè el fet de poder traslladar-se "no significa que haja desaparegut la pandèmia".

PAS DE L'ESTRET

Per la seua banda, sobre la situació del Pas de l'Estret, que hauria d'arrancar aquest mes, Ximo Puig ha sol·licitat actuar amb "extrema prudència".

Ha rebutjat tindre visions "segmentades" i ha demanat "articular" la possibilitat que les famílies tornen als seus territoris. "Cal tindre consciència i cal donar les garanties sanitàries suficients", ha demanat i ha afirmat: "No diria que ha de descartar-se definitivament que puga haver-hi algun tipus de connectivitat amb Àfrica".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento