Comunitat Valenciana

La Generalitat no preveu demanar passar a Fase 3 la pròxima setmana

  • "Anem a actuar amb la màxima prudència", assegura el Cap del Consell, Ximo Puig.
  • Sí que s'estudia la posada en marxa de mesures com que la unitat territorial siga la Comunitat, segons el president.
Ximo Puig
Ximo Puig
VÍCTOR MARTÍNEZ/ GVA
Ximo Puig

La Generalitat Valenciana no preveu en aquests moments demanar el pas de la Comunitat Valenciana a la Fase 3 dilluns que ve i la seua voluntat és "actuar amb la màxima prudència" i oferir la major seguretat possible als ciutadans i mantindre també la seua "imatge de rigor" de cara als turistes que arribaran pròximament.

Així ho ha indicat el president, Ximo Puig, en una roda de premsa després de visitar les instal·lacions de General d'Anàlisi, Materials i Servicis (Gamaser), el laboratori i entitat d'inspecció especialitzada de Global Omnium, en ser preguntat sobre si es demanarà eixe canvi de fase, després d'haver estrenat aquesta mateixa setmana la Fase 2 de la desescalada.

"La nostra voluntat és romandre en l'estat de prudència en què hem estat instal·lats en tot moment", ha dit, i encara que els indicadors són "molt positius" cal ser prudents: "Quan la Comunitat Valenciana passe a Fase 3 serà amb totes les garanties i amb tota la possibilitat d'oferir una seguretat sanitària que és actiu fonamental per a la reactivació".

Eixa actitud, ha prosseguit, és positiva per a oferir rigor i donar la imatge d'un Mediterrani "viu i segur" de cara a la reactivació econòmica, marcada en bona mesura pel turisme.

Puig sí ha precisat que, en tot cas, van a seguir parlant amb el Ministeri de Sanitat per a veure "si hi ha alguna mesura que es poguera avançar la setmana que ve".

Preguntat sobre si eixa mesura consistiria a permetre els desplaçaments entre les tres províncies valencianes, ha explicat que ja s'ha estat parlant sobre qüestions concretes com el poder anar a les segones residències encara que estiguen en una altra província i se'n va a seguir fent "des de la tranquil·litat, posant damunt de la taula la seguretat sanitària" perquè "és la garantia d'avançar amb fermesa".

Ha assenyalat que la seua voluntat és "accelerar el més ràpid possible que dins de la Comunitat hi haja una desfronterització provincial i que la unitat territorial siga la comunitat".

En tot cas, ha indicat que "no hi ha tampoc que accelerar més del necessari" i també cal estar expectants a veure què ocorre el pròxim cap de setmana, el primer en Fase 2 i amb platges obertes i veure "les conseqüències".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento