Comunitat Valenciana

Sanitat confirma que tota la Comunitat Valenciana entrarà el dilluns 18 en fase 1 de la desescalada

  • Finalment, el Departament de La Ribera passarà sense cap restricció i en les mateixes condicions que la resta.
  • A partir d'ara tota l'autonomia serà valorada per cadascuna de les seues tres províncies en el seu conjunt.
Rueda de prensa de Salvador Illa y Fernando Simón
Rueda de prensa de Salvador Illa y Fernando Simón
EFE
Rueda de prensa de Salvador Illa y Fernando Simón

El Ministeri de Sanitat ha confirmat aquest divendres que dóna llum verda al fet que la Comunitat Valenciana passe a fase 1 de la desescalada en el seu conjunt el pròxim dilluns 18 de maig.

Així s'ha donat a conéixer en la roda de premsa del ministre de Sanitat, Salvador Illa, juntament amb el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, per a explicar els detalls de la passada de fase de les diferents comunitats.

Fernando Simón ha detallat que en el cas de la Comunitat Valenciana passen a fase 1 els 14 departaments que aquesta setmana havien romàs en fase 0 i "a partir d'ara serà valorada per cadascuna de les seues tres províncies en el seu conjunt", ha apuntat.

El passat divendres, la decisió del Ministeri va ser que únicament avançaren de la Fase 0 a la 1 un total de deu departaments de salut dels 24 en els quals es divideix la Comunitat: un a la província de Castelló (Vinaròs), tres en la de València (Requena, Xàtiva-Ontinyent, Gandia) i sis a Alacant (Alcoi, Dénia, Marina Baixa, Elda, Orihuela i Torrevieja). L'endemà, es va saber també que se sumava el Racó d'Ademuz.

Ara, han passat els altres 14 restants, per la qual cosa la Comunitat Valenciana en conjunt ja es troba en la nova fase. Finalment, el Govern central ha rebutjat que el Departament de La Ribera passe amb restriccions, pel que gaudirà dels mateixos permisos que la resta.

Puig: "Iniciem la primavera de la recuperació"

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha celebrat que tota la Comunitat Valenciana passe a fase 1 de la desescalada amb un missatge a les seues xarxes socials. "Comencem a alçar la nostra terra. Eixim de la hibernació econòmica i social i iniciem, entre tots i a poc a poc, la primavera de la recuperació", ha manifestat.

El cap del Consell també ha demanat a la ciutadania que, durant la fase 1 de la desescalada, vaja "amb responsabilitat i prudència".

Bonig està "contenta" però demana que expliquen "per què"

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha manifestat que en el seu partit estan "contents", però ha preguntat si el president del Govern i el de la Generalitat, Pedro Sánchez i Ximo Puig, "explicaran als valencians per què" s'ha pres aquesta decisió. "Fa una setmana ens van deixar arrere. I ni una resposta", ha retret.

Bonig ha demanat "responsabilitat" i ha recalcat que "toca millorar la salut i encendre l'economia". "Sense ombres", ha reclamat.

Cantó destaca que "el principal mèrit" és "de la societat valenciana"

El portaveu de Ciutadans (Cs) en Les Corts, Toni Cantó, ha subratllat que "el principal mèrit és de la societat valenciana i els seus professionals sanitaris. De cara a la nova fase de desescalada, el dirigent de Cs demana que "siguem responsables i continuarem avançant amb seguretat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento