Comunitat Valenciana

Els museus de la Generalitat, que reobrin el 18 de maig, seran gratis tot el 2020

  • Es reprendrà la visita d'exposicions però no les activitats culturals vinculades a aquests centres.
Museo De BBAA San Pío V De Valencia
Museo De BBAA San Pío V De Valencia
EUROPA PRESS
Museo De BBAA San Pío V De Valencia

Cultura de la Generalitat Valenciana es prepara per a la reobertura dels seus espais museístics després del tancament durant l'estat d'alarma pel coronavirus. Amb caràcter general, s'obriran al públic el dilluns 18 de maig, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus. Tots seran gratuïts durant aquest 2020.

Els visitants podran gaudir de nou de l'Espai d'Art Contemporani de Castelló, el Museu de Belles Arts de Castelló, el Museu de la Valltorta, el Museu de Belles Arts de València, l'IVAM, el Centre del Carme Cultura Contemporània, el Museu Arqueològic de Sagunt, el Museu de la Impremta i les Arts Gràfiques i l'IVAM-CADA d'Alcoi.

Aquesta decisió s'ha pres en una reunió convocada pel conseller Vicent Marzà amb la secretària autonòmica de Cultura, Raquel Tamarit; la directora general de Patrimoni, Carmen Amoraga, i els responsables dels espais museístics, informa l'administració en un comunicat.

Es permetrà un terç de l'aforament i es reprendrà la visita d'exposicions però no les activitats culturals vinculades als museus. Comptaran amb material per a assegurar les mesures de seguretat, distància i higiene, tant del personal com del públic. Es reincorporaran els equips de sala, informació a visitants i seguretat.

Quant al calendari expositiu, s'allargaran totes les mostres que hi havia en el moment del tancament. Per exemple, en el cas del Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC), les exhibicions actuals estaran fins a l'agost.

L'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) aprofitarà la celebració del Dia dels Museus per a inaugurar l'exposició 'Jorge Peris. Dark Man a lloms de l'Ocell de Foc', que estava prevista abans de l'alarma.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento