Comunitat Valenciana

La Fiscalia investiga 14 residències de la Comunitat per a controlar ancians i preveu 4 diligències més

  • "Encara queda per fer, però pareix que la situació està millorant", afirma Ana Lanuza.
  • Es tracta de casos civils, no penals, concreta la coordinadora de la secció de Civil de València.
Residència Santa Elena de Torrent
Residència Santa Elena de Torrent
GOOGLE MAPS/EUROPA PRESS
Residència Santa Elena de Torrent

La Fiscalia manté obertes diligències preprocessals civils en 14 residències de la Comunitat Valenciana amb l'objectiu de fer un seguiment als ancians davant de la Covid-19, un dels col·lectius més vulnerables en aquesta pandèmia, i preveu obrir entre hui i demà altres quatre investigacions més. En les últimes 24 hores han mort deu persones amb coronavirus en l'autonomia, tres d'elles usuaris de residències.

Així ho ha indicat en declaracions a Europa Press la coordinadora de la secció de Civil de València, Ana Lanuza, qui ha concretat que es tracta d'investigacions civils -no penals- per a estar al costat d'aquest col·lectiu que s'ha vist tan perjudicat pel coronavirus.

En una setmana s'ha obert una diligència més -hi havia 13 i aquesta setmana sumen 14-, en concret, en la província de València, però entre hui i demà el ministeri públic es veurà obligat a investigar quatre centres més -dos a València i dos a Castelló- per haver registrat més defuncions per la Covid-19. D'aquesta manera, les diligències s'estendran a 18 residències.

Lanuza ha puntualitzat que inicialment el major nombre de defuncions quant a residents se circumscrivia a la província d'Alacant, però en les últimes setmanes aquestes dades elevades s'estan traslladant a la província de València.

Així mateix, la fiscal ha comentat a Europa Press que amb la informació que s'està recaptant en aquests últims dies, estan detectant que es practiquen més test en aquestes instal·lacions i, a més, es disposa de més material per a fer front al coronavirus. "Es veu una mica de llum", ha subratllat.

"És cert que encara segueix havent-hi moltes defuncions, es tracta d'un col·lectiu vulnerable i en moltes ocasions amb patologies prèvies, però també cal destacar que les coses comencen a funcionar pel que fa a protocols de prevenció. Encara queda per fer, però pareix que la situació està millorant perquè no estan desemparats", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento