Comunitat Valenciana

CSIF urgeix a convocar la Mesa Sectorial i el Comité de Prevenció d'Educació per a planificar el pròxim curs

El sindicat CSIF ha remès un escrit al conseller d'Educació, Vicent Marzà, en el qual li insta a afrontar "les noves necessitats de docents i estudiants" en el pròxim curs i a convocar, amb caràcter urgent, la Mesa Sectorial per a abordar aquesta qüestió. Així mateix, ha enviat una petició de reunió del Comité de Seguretat i Salut Laboral per a previndre possibles riscos.

En un comunicat, la Central Sindical Independent i de Funcionaris ha explicat que en la carta planteja al conseller Vicent Marzà la negociació d'un pla de retorn a l'activitat laboral de caràcter organitzatiu i preventiu, al mateix temps que proposa un altre pla de reforç educatiu per al curs 2020-2021.

El sindicat considera prioritari, per a evitar la repetició "dels nombrosos desajustaments que s'han hagut de solucionar per a continuar el curs escolar", començar a planificar ja el pròxim, el 2020-2021.

La central sindical recalca la necessitat de treballar ja per a "acordar les condicions sanitàries i de prevenció amb les quals escometre el pròxim curs", i recorda al conseller "el dret dels representants sindicals a informació, consulta i participació en matèria de prevenció de riscos laborals".

Així mateix, pel que fa a la urgent convocatòria del Comité de Seguretat i Salut Laboral, incideix que "la tornada a l'activitat lectiva presencial al setembre suposa un repte per a la prevenció de riscos laborals en una nova normalitat que, a causa de l'absència de vacuna, no és de risc zero de contagi de Covid-19".

La central sindical sol·licita així la convocatòria del Comité de Seguretat i Salut al més prompte possible "per a adoptar les mesures específiques en els centres educatius de cara a la tornada a l'activitat docent i el compliment de les normes establides sobre aquest tema".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento