Comunitat Valenciana

Ford Almussafes planteja un ERTO escalonat de 2.700 treballadors al maig a 1.100 al juny

  • Afectaria a 2.700 empleats a principis de maig, 1.500 a la fi de mes, i prop de 1.100 al juny.
  • L'empresa preveu descens de la producció d'uns 13.200 vehicles al maig, 3.200 al juny i 1.300 al juliol.
Oval de Ford.
Oval de Ford.
FORD
Oval de Ford.

La direcció de Ford Almussafes (València) ha plantejat aquest dimecres als sindicats un nou Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) "per causes productives i organitzatives" que afectaria els treballadors de forma escalonada: 2.700 empleats a principis de maig, 1.500 a la fi de mes, i prop de 1.100 al juny, coincidint amb les fases de tornada a l'activitat segons el protocol de seguretat en matèria de salut i prevenció establit per a evitar la propagació de la Covid-19 i amb la recuperació de la demanda.

La fàbrica valenciana reprendrà l'activitat en la seua planta de vehicles el pròxim dilluns 4 de maig, mentre la de motors obrirà dos setmanes després, el dia 18. Aquest diumenge 3 de maig conclou l'ERTO "per força" que va començar a aplicar-se a la majoria de la plantilla arran de la declaració de l'estat d'alarma davant de l'emergència sanitària.

Ara, la marca de l'oval planteja un nou ERTO, en aquest cas per raons productives i organitzatives, que s'ajuste a la tornada escalonada al treball i davant la previsió de la companyia d'un descens de la producció d'uns 13.200 vehicles al maig, 3.200 al juny i 1.300 al juliol.

Així ho han explicat a Europa Press fonts sindicals després de la comissió consultiva celebrada aquest dimecres i en la qual la companyia ha exposat la seua intenció d'aplicar el nou ERTO des del mateix dia que comença a arrancar l'activitat, el 4 de maig. En aquest ajust són susceptibles d'entrar fins a 7.095 empleats d'una plantilla de 7.211 treballadors.

Aquesta reunió s'ha produït just després de la del comité central de seguretat i salut en la qual UGT i CCOO han subscrit el protocol de seguretat dissenyat per a la tornada al treball, un document que no han firmat STM ni CGT, per no contemplar mesures que havien reivindicat.

El president del Comité d'empresa i portaveu d'UGT en Ford Almussafes, Carlos Faubel, ha assenyalat que aquestes mesures busquen "una tornada gradual i progressiva" a l'activitat, tant per a aconseguir un retorn "segur" com per a anar augmentat la producció conformement a la demanda i s'ha mostrat disposat a firmar l'ERTO si es mantenen les mateixes condicions que en els últims pactats amb l'empresa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento