Comunitat Valenciana

Puig avança que les prestacions del 80% dels ERTO de la Comunitat es pagaran del 2 al 4 de maig

  • La Generalitat està negociant amb els bancs si és possible avançar els diners de les prestacions al 20% restant.
  • Amb l'operació s'injectaran 300 milions d'euros en l'economia real, beneficiant quasi 300.000 persones.
El president Ximo Puig compareix en el Palau de la Generalitat, en una imatge d'arxiu
El president Ximo Puig compareix en el Palau de la Generalitat, en una imatge d'arxiu
GVA
El president Ximo Puig compareix en el Palau de la Generalitat, en una imatge d'arxiu

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat aquest dimarts que el Govern central li ha confirmat que del 2 al 4 de maig se'n van a abonar les prestacions del 80% dels ERTO (Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació) que hi ha a la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposarà la injecció de 300 milions d'euros en l'economia real de les persones, beneficiant quasi 300.000 persones.

A més, ha indicat el cap del Consell després de la reunió amb la CEV, la Conselleria d'Hisenda està negociant amb les entitats bancàries per a veure si és possible avançar els diners de les prestacions al 20% restant.

Segons Puig, aquesta és una de les reivindicacions més importants que ha realitzat en les conferències de presidents telemàtiques de les últimes setmanes: la necessitat que els treballadors que s'han vist afectats per un ERTO cobren la prestació, una "urgència per a l'economia real" dels ciutadans.

"Hui el Govern d'Espanya ens ha confirmat que del 2 al 4 de maig van a cobrar el 80% de tots els ERTO que hi ha a la Comunitat, va a afectar quasi 300.000 persones", ha indicat, que ingressaran un import conjunt d'uns 300 milions d'euros que "donaran seguretat a les famílies per a seguir endavant" en un moment "tan extraordinàriament difícil".

A partir d'aquest moment, ha continuat Puig, espera que la situació es normalitze i a partir del juny els afectats cobren a principi de mes "amb total normalitat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento