Comunitat Valenciana

València comparteix secrets dels seus monuments més emblemàtics amb un recorregut virtual

  • La iniciativa s'ofereix aprofitant que aquest dissabte se celebra el Dia Internacional dels Monuments i Llocs.
Vista d'un dels monuments emblemàtics de València
Vista d'un dels monuments emblemàtics de València
VISIT VALÈNCIA
Vista d'un dels monuments emblemàtics de València

Fundació Visit València proposa en el seu web un recorregut virtual per a descobrir alguns secrets desconeguts de quatre dels monuments més representatius de la capital del Túria.

Encara que caldrà esperar per a tornar a xafar-los o descobrir nous, aquest dissabte se celebra el Dia Internacional dels Monuments i Llocs i la fundació proposa anar agafant idees per a futures visites.

Al fil del lema de la jornada, 'Patrimoni Compartit', Visit València acosta als amants de l'arquitectura i la història la Llotja de la Seda, un tresor del gòtic civil i patrimoni de la humanitat que es pot visualitzar en 360 graus.

Un altre dels monuments és el Palau del Marqués de Dosaigües, amb un vídeo que arriba fins a la cuina d'aquest palau antigament habitat per nobles mercaders que hui és seu del Museu Nacional de Ceràmica. En el recorregut virtual fins i tot es poden veure estades que no es visiten habitualment.

La ruta arriba al Monestir de Sant Miquel dels Reis, edifici del segle XVI que ara acull la Biblioteca Valenciana, i a l'Església de Sant Nicolau, una autèntica joia coneguda popularment com la capella sixtina valenciana pels seus magnífics frescos barrocs.

Sabies que en La Llotja es va firmar la primera Lletra de Canvi d'Espanya; que Germànica de Foix, la qui fora esposa del rei Fernando el Catòlic està enterrada en Sant Miquel dels Reis, o que pots trobar els autors dels frescos en les pintures de Sant Nicolau?

Amb aquestes i altres curiositats, la fundació convida a descobrir nous detalls durant el temps de quarantena per la pandèmia del coronavirus. "Arribarà el dia en què puguem tornar a gaudir de l'art en directe, i els monuments de València t'estaran esperant", destaca Visit València en un comunicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento