Comunitat Valenciana

La UV usarà 23 milions d'hores d'un superordinador per a aconseguir bloquejar una proteïna del virus

  • L'objectiu de l’estudi és obtindre informació que ajude al disseny de fàrmacs.
  • La universitat s’ha unit a una iniciativa per a col·laborar amb investigacions sobre la Covid-19.
Mpro, la proteasa principal del SARS-CoV-2
Mpro, la proteasa principal del SARS-CoV-2
UV
Mpro, la proteasa principal del SARS-CoV-2

El grup d'investigació d'Efectes del Medi (EFME) de la Universitat de València (UV) ha començat un projecte europeu PRACE, consistent a poder utilitzar milions d'hores dels supercomputadors més potents del continent, per a simular la reactivitat química de Mpro, la proteasa principal del SARS-CoV-2.

L'objectiu és obtindre informació que ajude el disseny de fàrmacs per a inhibir aquest enzim i, amb açò, impedir que el virus es replique, segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat.

Els investigadors utilitzaran de forma remota 12.000 processadors (un 7,3% de la capacitat del supercomputador Marenostrum 4 del Barcelona Supercomputing Center-BSC) durant dos mesos i mig, amb tandes de deu simulacions alhora i un total de 23,3 milions d'hores de processador.

El projecte s'emmarca en la convocatòria especial 'PRACE COVID-19 fast' (Partnership for Advanced Computing in Europe), un procediment extraordinari pel qual s'han posat a la disposició de les investigacions sobre la COVID-19 els supercomputadors públics més potents d'Europa, inclosos en la infraestructura europea PRACE.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento