Comunitat Valenciana

Artistes i il·lustradors se sumen al '#CCCCenCasa' i conviden a eixir per les finestres amb art

  • Amb la iniciativa s'anima a la gent a compartir per les xarxes les seues obres creant un gran 'tutti frutti' artístic.
  • El projecte del Centre del Carme Cultura Contemporània "és un homenatge a la forma de treballar de Carlos Pérez".
Ilustracion Juan Berrio Des de la meua finestra
Ilustracion Juan Berrio Des de la meua finestra
REMITIDA GVA
Ilustracion Juan Berrio Des de la meua finestra

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) de València presenta una nova proposta en línia a la qual s'han sumant artistes, il·lustradors i dissenyadors valencians. Es tracta del projecte 'Des de la meua finestra', que busca "despertar la creativitat entorn d'aquests espais" als quals Ramón Gómez de la Serna va qualificar com "els ulls de les cases".

Hui les finestres cobren un sentit més especial que mai en la quotidianitat, a causa del confinament pel COVID-19, ja que a través d'elles els ciutadans es relacionen amb l'exterior i ofereixen una imatge diferent en cada vivenda.

El director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, ha manifestat, en un comunicat, que "la comunitat cultural s'està bolcant amb aquesta situació insòlita que ens ha tocat viure provocada per la COVID-19".

"Des del Centre del Carme -afig- treballem per a permetre que la cultura arribe a les llars a través d'un projecte online molt especial, el '#CCCCenCasa', al que ara sumem noves col·laboracions des de l'àmbit del disseny i la il·lustració".

Pérez Pont ha apuntat que 'Des de la meua finestra' "és un homenatge a la forma de treballar de Carlos Pérez, buscant la interrelació de les arts, a través d'un projecte educatiu i integrador".

Emmarcada dins del programa d'educació i mediació del Centre del Carme, '#CCCCHabitantEspais', la proposta està inspirada en l'exposició 'Viatge a Corfú. Carlos Pérez. L'home-museu', del centre valencià.

"Una mostra que obri una finestra a l'univers personal de Carlos Pérez, que connecta amb el públic al que contagia el seu entusiasme davant la vida. Ell va saber posar en valor la grandesa de diferents formats i expressions artístiques, fomentant l'entrada en els museus del disseny, la il·lustració o les arts escèniques", expliquen des del centre cultural.

El projecte 'Des de la meua finestra' convida al públic i especialment a les famílies amb xiquets i xiquetes a transformar les seues finestres en espais temporals d'art, espais de llibertat creativa i expressiva, com els 'Kunsthalle' que tant van interessar a Carlos Pérez.

Al llarg d'aquests dies les xarxes socials del Centre del Carme presentaran els treballs de diferents creadors que s'han sumant a aquesta iniciativa. Així, es podrà gaudir de les enginyoses creacions de Juan Berrio, Paco Roca, Iván Solbes, Marta Colomer (Tutticonfetti), Lina Vila, Ortifus, Boke Bazán, Ibán Ramón i ESCIF, entre uns altres.

Gran 'tutti frutti' artístic

La intenció és que la ciutadania col·labore i compartisca en les xarxes les seues obres creant un gran 'tutti frutti' artístic, com cridaven popularment les exposicions de Carlos Pérez.

Interactuar amb l'exterior, potenciar la imaginació, experimentar la finestra com a espai d'intervenció, descobrir l'encant de les accions temporals i gaudir de les possibilitats creatives de l'entorn domèstic són els objectius d'aquesta proposta didàctica.

Pensada per a motivar la participació de les i els més xicotets, 'Des de la meua finestra' proposa generar interferències en la imatge que els arriba a través dels cristalls, afegint allò que els agradaria veure, eliminant el que no els agrada, modificant la visió i personalitzant eixa imatge al seu gust mitjançant retoladors, témperes, aquarel·les, plastilina o fang.

La proposta didàctica 'Des de la meua finestra', igual que la resta d'activitats d'educació i mediació incloses en el programa '#CCCCHabitantEspais', pot descarregar-se en la web del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento