Comunitat Valenciana

Morera proposa que Les Corts treballen al juliol i l'agost per a celebrar els plens suspesos

  • La Mesa es tornarà a reunir el 7 d'abril per a decidir si convocar la diputació permanent.
Reunió extraordinària de la Junta de Portaveus dels Corts
Reunió extraordinària de la Junta de Portaveus dels Corts
INMA CABALLER/CORTS VALENCIANES
Reunió extraordinària de la Junta de Portaveus dels Corts

El president de Les Corts, Enric Morera, ha proposat que el període de sessions es puga habilitar en els mesos d'estiu per a celebrar els plens que no s'han pogut reunir durant l'estat d'alarma pel coronavirus, com ja estan acordant altres parlaments autonòmics amb els quals està en contacte.

Encara que es manté la suspensió extraordinària, Morera ha defès que açò "no vol dir que la democràcia estiga paralitzada", ja que els grups segueixen presentant iniciatives en el registre electrònic. La proposta ha passat per la Mesa de Les Corts d'aquest dimarts, reunida de forma telemàtica.

El màxim òrgan de la cambra es tornarà a reunir el 7 d'abril per a decidir si convocar la diputació permanent, davant la petició d'algun grup. També hi ha un termini d'un mes per a convalidar un decret del Consell, afirma Les Corts en un comunicat.

Mentrestant, tot el personal de la casa està disponible, teletreballant o de guàrdia, per a actuar "en qualsevol moment". En cas de convocar una diputació permanent presencial, comptaran "sense problemes" amb les persones necessàries per a desenvolupar-la com a marca la llei, complint amb les exigències de seguretat que imposa la pandèmia.

Els treballadors segueixen mobilitzats, juntament amb l'atenció telefònica de la centraleta i la seguretat de la Policia adscrita a la Generalitat i de l'empresa externa. Des de casa teletreballen informàtics, serveis econòmics, arxius, biblioteca, gestió parlamentària, serveis jurídics, transcriptors, registre electrònic, publicacions i seguretat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento