Comunitat Valenciana

Un jutge valencià requereix a Sanitat que proveïsca a centres sanitaris de material de protecció en 24 hores

  • El magistrat ha acceptat les mesures cautelars demandades pel Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana.
  • L'entitat assegura que s'està aguditzant l'enginy per a protegir-se "davant la passivitat de l'Administració".
Una ciudadan es protegeix amb mascarilla del coronavirus
Una ciudadan es protegeix amb mascarilla del coronavirus
PATOPAT JANTHONG/SOP/ IMAGES VIA
Una ciudadan es protegeix amb mascarilla del coronavirus

El Jutjat social número 10 de València ha requerit a la Conselleria de Sanitat que, en el terme de 24 hores, proveïsca a tots els centres sanitaris de la província de material de protecció davant el coronavirus.

D'aquesta forma, el jutge ha acceptat les mesures cautelars demandades pel Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana (CESM-CV) en relació a la pandèmia del Covid-19.

En concret, el jutjat demana a Sanitat que, amb caràcter urgent i immediat, dote els centres sanitaris -hospitals, centres de salut, SAMU, PAC, etc- de bates impermeables, mascaretes FPP2 i FPP3, ulleres de protecció, calces específiques i contenidors grans de residus, "per a garantir la salut i protecció dels professionals sanitaris", especifica la interlocutòria facilitada pel sindicat.

CESM-CV va efectuar aquesta petició "per raons d'urgència i salut pública" i va al·legar la falta d'entrega d'EPIS per la Conselleria al personal sanitari que li permeta treballar "en condicions mínimes de protecció del seu dret a la salut i integritat física" el que, al seu juí, podia suposar "contravenció o infracció de la normativa existent en matèria de prevenció de riscos laborals i, fins i tot, ser constitutiu d'il·lícit penal".

En la seua sol·licitud, el sindicat va al·legar que els professionals estan treballant "amb bates permeables, borses de fem, impermeables, les seues pròpies ulleres, i aquells mitjans que se'ls ocorre aguditzant el seu enginy per a protegir-se davant del Covid i evitar la propagació de la malaltia davant la passivitat de l'Administració".

Aquesta mateixa mesura, recorda el jutjat, ja s'ha sol·licitat i adoptat per un altre jutjat social de Madrid i en eixe cas, partint de la normativa i doctrina jurisprudencial, s'estimava que l'entitat demandada "es troba obligada a entregar de manera immediata les mesures de prevenció requerides per la part actora".

El jutjat madrileny considerava que les mateixes són "absolutament necessàries" perquè els metges i titulars sanitaris puguen desenvolupar les seues funcions en atenció i cura del pacient amb unes mínimes condicions de seguretat, amb la finalitat d'evitar el risc de ser contagiades o d'incrementar més el contagi".

"El mateix ocorre a la Comunitat Valenciana", assegura el jutjat de València, que recorda que les xifres de contagis per coronavirus són elevades entre els professionals sanitaris i la Conselleria demandada "assumeix el deure garant de la salut i integritat física del personal sanitari, en la seua condició de titular dels mitjans per a la seua protecció".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento