Comunitat Valenciana

Estudiants valencians criden a participar en la vaga "feminista i antifeixista"

  • Volen mostrar el seu rebuig a mesures "d'extrema dreta com el 'pin parental'".
  • Se celebrarà aquest divendres 6 de març a partir de les 12 hores en València, Castelló i Alacant.
Fragment de l'octavilla de la vaga d'estudiants de 6-3-2020
Fragment de l'octavilla de la vaga d'estudiants de 6-3-2020
SINDICAT D'ESTUDIANTS
Fragment de l'octavilla de la vaga d'estudiants de 6-3-2020

El Sindicat d'Estudiants i el col·lectiu Lliures i Combatives del País Valencià han convocat, divendres que ve, 6 de març, una jornada de vaga "feminista, antifeixista i antiracista" i manifestacions en les tres capitals de província de la Comunitat Valenciana en les quals expressaran el seu rebuig a mesures "d'extrema dreta com el 'pin parental'".

Els promotors de la protesta s'uneixen així a una convocatòria en tota Espanya que té "el suport de la Plataforma Estatal en Defensa de l'Ensenyament Públic on participen els principals sindicats de treballadors de l'ensenyament". També es compta "amb el suport d'altres associacions i moviments socials de l'esquerra i de defensa dels drets de la dona i dels col·lectius LGTB", afigen.

Així mateix, la iniciativa va "lligada" al moviment estatal feminista i a les mobilitzacions estatals que tindran lloc el dia 8 de març amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

Des del Sindicat d'Estudiants i Lliures i Combatives han fet "una crida a tota la joventut per a participar" en les mobilitzacions.

El sindicat estudiantil ha repartit prop de 20.000 fullets i 1.000 cartells en més de 80 centres d'ensenyament de Secundària, FP i ensenyament universitari.

En concret, les marxes es desenvoluparan a partir de les 12.00 hores i eixiran des de la Facultat d'Història a València, la Plaça de la Independència a Castelló i les escalinates de Jorge Juan a Alacant, respectivament.

Les reivindicacions principals de la vaga d'estudiants, recorden, són "la prohibició per llei del 'pin parental' i la implantació d'una assignatura d'educació sexual inclusiva, avaluable i obligatòria en totes les etapes del sistema educatiu".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento