Comunitat Valenciana

Les obres en l'Àgora per a albergar el Caixaforum València arranquen aquesta setmana

  • Amb una superfície útil de 6.500 metres quadrats, s'invertiran 19 milions d'euros en el projecte, obra de Enric Ruiz-Geli.
Figuració del Caixaforum en l'Àgora de València
Figuració del Caixaforum en l'Àgora de València
CAIXAFORUM
Figuració del Caixaforum en l'Àgora de València

El futur Caixaforum València arranca aquesta setmana les seues obres de construcció, que es desenvoluparan durant dos anys aproximadament i suposaran una inversió total de 19 milions d'euros. L'espai vindrà a proporcionar "una oferta d'activitats àmplia i global que presta una atenció especial al públic familiar i educatiu".

La Caixa va anunciar el passat mes de gener que aquesta primera setmana de març es donava el tret d'eixida a les obres, una vegada completats els treballs previs en l'edifici de l'Àgora i finalitzats tots els tràmits administratius necessaris, que s'han realitzat de forma coordinada amb la Ciutat de les Arts i les Ciències i la Generalitat Valenciana, propietària de l'edifici.

L'equipament comptarà amb una superfície útil de 6.500 metres quadrats i disposarà de dues grans sales d'exposicions, un auditori, aules polivalents, un espai familiar i educatiu, una llibreria i un restaurant.

D'aquesta manera, la Caixa ratifica el seu "ferm compromís" amb la Comunitat Valenciana i els seus ciutadans per a fer realitat Caixaforum València, que comptarà amb un pressupost anual d'uns 5 milions d'euros per al manteniment, la programació i el funcionament del centre.

Caixaforum València s'integrarà així en una xarxa d'equipaments en la qual la cultura es manifesta com "una ferramenta eficaç per a la cohesió i la integració social, amb una oferta d'activitats àmplia i global que presta una atenció especial al públic familiar i educatiu", segons la Caixa.

Projecte d'avantguarda integrat en l'Àgora

El projecte presentat per l'arquitecte Enric Ruiz-Geli (Figueres, 1968) i el seu estudi Cloud 9 va ser l'escollit per a construir un nou Caixaforum en l'interior de l'edifici Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències, obra de Santiago Calatrava.

El pla "respecta, potencia i conviu" amb l'Àgora, mantenint "el seu concepte original com a espai de reflexió i gran superfície cultural oberta, pública i de gran activitat". L'objectiu final és "crear un tot que actue com a gran referent arquitectònic" i que "a més, active la circulació amb la resta de la Ciutat de les Arts i les Ciències", segons les mateixes fonts.

Així, en la part central de la planta baixa se situaran les dues sales d'exposicions, que crearan una graderia que actuarà com a vertadera àgora del projecte, mentre que en un dels extrems de l'edifici de Calatrava se situarà l'auditori amb capacitat per a unes 300 persones, i en l'altre, la recepció, la llibreria i les oficines.

Per la seua banda, l'espai per al restaurant ocuparà un lloc privilegiat en un dels laterals de l'edifici, de manera que podrà tindre entrada i eixida independent. Damunt de les sales d'exposicions se situarà l'espai familiar i educatiu Caixaforum Família. En total, seran 6.500 metres quadrats útils.

Durant l'any 2019, més de 7 milions de persones van visitar algun dels centres Caixaforum i Cosmocaixa, així com les exposicions organitzades per La Caixa en tota Espanya.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento