Els avis denuncien que no reben els ajuts promesos

  • Centenars de jubilats es manifesten a Barcelona.
  • Per alertar que s'aplica amb retard la llei de dependència.
  • Només 30.000 dels 124.000 que han sollicitat ajuda la reben.
Manifestació de jubilats per la Llei de dependència.
Manifestació de jubilats per la Llei de dependència.
EFE
Manifestació de jubilats per la Llei de dependència.

Per un avi, tard pot significar mai. No tenim tot el temps del món és el lema que va encapçalar ahir la manifestació de jubilats i pensionistes per reclamar tant a la Generalitat de Catalunya com al Govern espanyol que compleixin la Llei de Dependència. Mig miler d'avis, segons la Guàrdia Urbana, i 2.000, segons el sindicat UGT, van participar en la marxa, que va coincidir amb el Dia Internacional de la Gent Gran.

La protesta dels avis i àvies va comptar també amb el suport i la participació d'onze entitats de vídues, jubilats, prejubilats, pensionistes i sindicalistes, així com de treballadors del sector. Els manifestants van iniciar la marxa davant el monument de Colom, a la Rambla, i la van acabar a la seu del departament d'Acció Social i Ciutadania, al Palau de Mar.

Allà van llegir un manifest en el qual van reclamar més finançament i l'augment de personal, i van criticar la priorització de prestacions eco- nòmiques, la precària situació laboral del sector i la baixa qualitat dels serveis d'atenció. A Catalunya, hi ha 30.000 persones que reben alguna prestació d'aquesta llei, d'un total de 124.000 sollicitants.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento