Només un miler dels 19.000 pisos buits s’han pogut llogar

  • Puja la demanda a Barcelona per la crisi.
  • Una campanya intenta captar més propietaris que els ofereixin més barats amb assegurances de l'Administració.

La ciutat de Barcelona compta amb un parc d'habitatge buit de, com a mínim, 19.000 pisos. Però en nou anys només un miler han entrat a la Borsa d'Habitatge municipal per poder ser llogats a preus assequibles.

«Estem en una mitjana de cent pisos l'any», aclaria el delegat d'Habitatge a l'Ajuntament de Barcelona, Antoni Sorolla, a 20 minutos, i afegia que en els darrers mesos hi ha hagut un increment de la demanda per la crisi.

Estem en una mitjana de cent pisos l'any
El que és també significatiu darrerament és un «cert bombardeig de propietaris que demanen informació» per ofertar el seu pis a la Borsa de Lloguer, segons Sorolla. Un fenomen que ve donat per una campanya d'informació engegada per l'Ajuntament al setembre. «Fins i tot ens demanen informació
gent d'altres municipis», remarcava Sorolla.

D'aquesta manera, si al 1999, l'any en què es va posar en marxa aquest servei, la borsa comptava només amb una vintena d'habitatges per llogar, durant el 2007 van ser-ne ja un centenar. «No ens hem marcat una fita concreta però aviat serem capaços de doblar o triplicar el nombre de contractes», augurava el delegat d'Habitatge. Així mateix, atribueix la xifra de 1.000 contractes en nou anys al fet que els propietaris «tenen por o han tingut males experiències».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento