Rodalies afegeix un tren nou al mes i avisarà de l'espera en 30 estacions

El servei de Rodalies incorpora cada mes un tren Civia nou. Això no vol dir que s'amplia el nombre de trens, que es manté estancat en 196. "La xarxa no pot absorbir més material", va explicar el director de Rodalies Renfe, Miguel Ángel Remacha, a la 8a Trobada Ciutadana de 20 minutos. Ara ja hi ha 35 Civia, de forma que l'edat mitjana de la flota va baixant.

Amb els nous trens hi ha més combois dobles (s'ha passat del 50% al 80% en hora punta), amb capacitat per a 1.200 usuaris. Acabades les obres per l'arribada de l'AVE a Barcelona, la puntualitat ha millorat. "En les èpoques més dures" l'índex va caure al 92%. Ara s'ha millorat dos punts, amb "algunes setmanes molt bones amb puntes del 95-97%", segons Remacha.

Potser això explica la petita millora en la puntuació que donen els usuaris: el 2007 era un 6,18 (l'enquesta es va fer abans de la suspensió del servei de les línies del sud) i el passat maig, la qualififació va ser de 6,55. "No és per estar contents, però estem millorant", va comentar Remacha, pensant en el 6,95 de l'any 2005.

Nous indicadors

Entre les millores que s'estan planificant hi ha la major informació als usuaris. El proper any, 30 estacions, com Mataró o Cerdanyola, tindran teleindicadors. I el 2010, "gairebé totes". Ara ja n'hi ha a Sants.

Aquests dispositius indicaran l'horari dels propers trens o el temps que falta (similars als panells de les estacions de metro). També es millorarà la comunicació a través dels altaveus.

Renfe obrirà un centre de control al Clot per vigilar les màquines d'autovenda, els ascensors, les escales mecàniques i la informació a l'usuari.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento