Comunitat Valenciana

L'IVAJ presenta la XXIV Senda del Poeta Miguel Hernández

  • La ruta, que recorre 70 kilòmetres entre Oriola i Alacant, se celebra enguany del 27 al 29 de març.
Cartell de la Senda del poeta.
Cartell de la Senda del poeta.
GVA
Cartell de la Senda del poeta.

La Direcció general de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha presentat aquest dilluns en la Casa de Cultura de Coix (Alacant) la XXIV edició de la Senda del Poeta 2020, en la qual participa la Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx.

Aquest recorregut, d'uns 70 km de distància, se celebrarà del 27 al 29 de febrer. Durant l'acte, a més, s'ha nomenat senderista de l'any l'empresa municipal 'Orihuela Cultural S.L', ha informat l'IVAJ i la UMH.

El camí començarà a Oriola, on va nàixer el poeta, passarà per Coix, on va viure amb la seua esposa Josefina, així com per Elx, on van viure i van morir la seua viuda i fill, per a acabar a Alacant, ciutat on va morir el 28 de març del 1942 i on està enterrat.

Els senderistes arribaran a la UMH el 28 de març, pernoctaran en l'edifici 'Arenals' i podran gaudir de diferents activitats, organitzades pel Vicerectorat de Cultura, així com atenció podològica i fisioterapeuta per part dels estudiants en pràctiques i els seus tutors.

El diumenge 29 de març reprendran la marxa per a acabar en la tomba del poeta en el cementeri d'Alacant.

L'itinerari de tres jornades discorre per la senda internacional GR-125, realitzant parades en cada localitat de la ruta. En elles es descansarà, i es delectarà amb diversos actes culturals de poesia, teatre i música realitzats principalment per joves estudiants de les poblacions per les quals discorre la senda.

Les inscripcions individuals i grupals estan obertes telemàticament a partir de hui mateix per Internet.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento