Comunitat Valenciana

SUBST.- Un professor de la UA desenvolupa un panteó que produirà cada dia un arc de Sant Martí amb el primer raig de sol

El professor de Projectes Arquitectònics de la Universitat d'Alacant (UA), Javier Sánchez Merina, ha desenvolupat un panteó familiar a Villanueva del Río Segura, a Múrcia, que produirà cada dia, amb el primer raig de sol, un arc de Sant Martí amb el primer raig de sol.
Corbes de l'arcoíris en cada mes de l'any.
Corbes de l'arcoíris en cada mes de l'any.
UA
Corbes de l'arcoíris en cada mes de l'any.

El projecte OTRI ha consistit en el disseny d'aquesta obra i ha aconseguit reunir ciència i arquitectura per a posar en pràctica el repte que planteja cada any als seus estudiants: establir vincles entre els seus projectes i diferents experts externs.

Segons ha destacat la UA, per a realitzar aquesta arquitectura s'ha comptat amb la col·laboració del professor de Física en el MIT, Walter Lewin. A partir d'aquest aprenentatge s'ha dissenyat una instal·lació que capta la rosada de les nits per a nebulitzar-ho a l'alba, amb electricitat produïda amb plaques fotovoltaiques.

Encara que el projecte es troba en estat de desenvolupament, i la seua terminació està prevista per a abans de l'estiu, ja ha rebut atenció en l'estranger. Gràcies a aquest projecte, Sánchez Merina ha sigut nomenat jurat del Concurs Internacional d'Arquitectura i Llum a Salern, que el col·lectiu Blam celebrarà a Itàlia al març pròxim.

En els cursos de Projectes Arquitectònics de la UA els professors responsables posen tot açò en pràctica amb els estudiants, animant-los a establir vincles entre els seus projectes i diferents experts externs. D'aquesta manera, el curs Projectes 5 (2017/18) dirigit per Javier Sánchez Merina es va enfocar en el treball amb científics.

Es va demanar a cada alumne realitzar una arquitectura sorgida a partir d'un fenomen propi de la ciència: produir foc amb gel, experiments amb l'evaporació, acústica, patrons de creixement vegetal o animal. Tots ells van ser exemples arran dels quals es van generar noves arquitectures.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento