Barcelona pujarà les taxes per sota del cost de la vida

  • L'IBI es mantindrà en un 0,75%.
  • Els parquímetres per als no residents costarà un 3% més.
  • No caldrà pagar la grua tot i que ja hagi enganxat el cotxe infractor.

Any nou, gairebé la mateixa pressió fiscal. Almenys així ho ha considerat l'Ajuntament de Barcelona en les seves ordenances fiscals per al 2009. Segons el consistori, els impostos no variaran i les taxes creixeran un 3%, per sota del cost de la vida (IPC) previst, que ara és del 4,9%.

El tercer tinent d'alcalde i responsable de l'àrea financera municipal, Jordi William Carnes, va presentar ahir les ordenances fiscals per al proper any, en el qual preveuen ingressar 885,1 milions d'euros, un 2,1% més que enguany. Aquesta proposta ha de passar, encara, per la comissió municipal i pel Ple.

Entre d'altres, el tipus impositiu de l'IBI serà el mateix que el d'enguany (0,75%) i inclourà beneficis per a determinats collectius, com les famílies nombroses (tot i així, la recaptació pujarà un 7%). Pel que fa a les taxes, creixeran entorn d'un 3%. Serà el cas de l'àrea blava i de l'àrea verda per als no residents, l'obtenció de llicències o les que graven els mercats i els guals.

Hi ha taxes que desapareixeran, com una part de la grua: quan el conductor arribi abans que aquesta hagi iniciat la marxa amb el vehicle enganxat, no pagarà. També es reduiran les taxes d'alguns serveis per via telemàtica. I, en l'àrea d'urbanisme, se suprimiran les taxes per la tramitació de projectes de reparcellació. Pel que fa als mercats, hi haurà un 50% de descompte en el canvi de titularitat de les parades quan el nou propietari sigui menor de 45 anys.

L'any que ve, l'Ajuntament deixarà d'ingressar 22 milions d'euros en concepte de plusvàlues, impostos i llicències d'obres per la devallada del sector immobiliari. Tot plegat en un context de crisi, on els serveis municipals han atès un 13% més de famílies necessitades de gener a agost.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento