Barcelona limita el soroll de motos, obres i refrigeradors

  • L'ordenança prohibirà treballs al carrer en diumenge.
  • Obligarà a controlar els decibels als bars musicals.
  • Caldrà un permís per posar l'aire condicionat.
Motos, obres al carrer i aires condicionats hauran de ser menys sorollosos per norma. L´Ajuntament de Barcelona prepara una nova ordenança per la qual es controlarà la installació d´aparells refrigerants, es prohibiran els treballs a la via pública i s´installaran limitadors de soroll a les discoteques.

L´ordenança de soroll preveu rebaixar la contaminació acústica permesa a les motos, que passa dels 98 decibels als 91. Serà a partir de la seva aprovació, prevista per al 2009, després de debatre´n el text els propers mesos amb els agents implicats.

Així mateix, caldrà indicar prèviament a l´Ajuntament on s´ubicaran els aparells d´aire condicionat. A més, s´installaran limitadors acústics de música als establiments d´oci nocturn.

Pel que fa a les obres, el principal motiu de queixa dels barcelonins, s´avançarà en una hora l´acabament dels treballs a la via pública de manera que l´horari passarà a ser de 8.00 a 21.00 hores. Els diumenges només es podran fer obres d´urgència. Les sirenes dels vehicles d´emergència no podran sonar a més de 95 decibels i les ambulàncies les hauran d´apagar a una distància de 100 metres del centre mèdic.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento