Comunitat Valenciana

Ford invertirà 42 milions a Almussafes

  • El president de Ford Europa va anunciar eixa important injecció de capital després de visitar aquest dijous la factoria.
El President de la Generalitat Ximo Puig (d) recibe al presidente de Ford Europa, Stuart Rowley (i), para presentar el nuevo Ford Kuga híbrido, en Valencia (España) a 16 de enero de 2020
El President de la Generalitat Ximo Puig (d) recibe al presidente de Ford Europa, Stuart Rowley (i), para presentar el nuevo Ford Kuga híbrido, en Valencia (España) a 16 de enero de 2020
ROBER SOLSONA - EUROPA PRESS
El President de la Generalitat Ximo Puig (d) recibe al presidente de Ford Europa, Stuart Rowley (i), para presentar el nuevo Ford Kuga híbrido, en Valencia (España) a 16 de enero de 2020

Amb deu dies de retard van arribar els Reis Mags a Almussafes, però ho van fer carregats amb 42 milions d'euros. Eixa és la important inversió que realitzarà Ford en la factoria valenciana i que aquest dijous va anunciar el president a Europa de la multinacional americana, Stuart Rowley, durant la seua visita a la Comunitat.

La companyia planeja injectar eixos 42 milions d'euros en el marc de l’“estratègia d'electrificació” de la planta d'Almussafes, un projecte que inclou una instal·lació d'assemblatge de bateries d'última generació i les línies de muntatge per a dos nous híbrids dels models S-MAX i Galaxy.

Així ho va anunciar Rowley després de visitar la factoria valenciana i després de mantindre una reunió en el Palau de la Generalitat amb el president, Ximo Puig, en la qual també van estar presents els consellers d'Hisenda, Vicent Soler; d'Economia Sostenible, Rafa Climent; i de Mobilitat, Arcadi España; a més de diversos alts directius de Ford España.

Rowley, que va arribar al Palau de la Generalitat en el nou Kuga híbrid endollable que ja s'ha començat a fabricar a Almussafes –el primer vehicle d'aquestes característiques que es produeix a Espanya–, va destacar que gràcies a aquesta inversió la planta valenciana serà “el centre de producció d'automòbils de Ford que més models híbrids fabrique en tota Europa”.

La multinacional estatunidenca produirà a Almussafes els models híbrids dels seus monovolums S-Max i Galaxy, que se sumen a les línies de producció de les versions híbrides dels Mondeo i Kuga. A més, aquests vehicles rebran subministraments de la nova planta d'assemblatge de bateries que començarà a funcionar al setembre.

De la inversió total anunciada per la companyia, 24 milions es destinaran a la planta de muntatge de bateries, 8 milions es dedicaran al S-Max i al Galaxy, i altres 10 milions s'invertiran en el desenvolupament del Kuga.

Ximo Puig, per part seua, va posar en valor l'aposta de la companyia automobilística per Almussafes. “La decisió de l'empresa de situar en la factoria d'Almussafes aquest eix estratègic de l'electrificació, sens dubte, ens dóna confiança en l'estabilitat de l'ocupació i, sobretot, en la continuïtat de l'empresa. És una notícia extraordinàriament positiva”, va subratllar.

Després de la reunió al Palau, el cap de l'Executiu valencià va afirmar que la decisió de Ford “és un reconeixement de l'empresa a la capacitat de treball i a la interlocució social” en la planta d'Almussafes. Referent a la fàbrica valenciana, el president va recordar el compromís que “històricament” ha tingut la Generalitat amb una indústria que “ha generat un clúster i és fonamental per al desenvolupament econòmic i social de la nostra terra”.

La plantilla veu “clarobscurs”

El president del Comité d'Empresa d'Almussafes, Carlos Faubel, va parlar de “clarobscurs” després de reunir-se aquest dijous amb el president de Ford Europa. Va dir que l'aposta de la companyia per les versions híbrides és un “senyal positiu”, però va lamentar que la planta de motors “perdrà càrrega de treball” a partir de 2022. “Continua havent-hi molta incertesa”, va afirmar Faubel, que va reclamar la producció de motors híbrids en la factoria.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento