Els pares pagaran una mitjana de 124 euros al mes pel menjador escolar

Els pares que portin els seus fills a diari al menjador escolar pagaran fins a 124 euros mensuals. Amb el nou curs i enmig de la crisi econòmica, el preu passa de 5,95 1 al dia a 6,20 1, amb un increment del 4,2% (el cost de la vida ha augmentat a Catalunya un 4,8%).

«És el preu màxim i després cada escola en fixa el seu propi. Però considerem que és massa elevat. Imés si en cop d'un, la parella té dos fills a l'escola», apunten des de la Federació d'Associacions de Pares i Mares de Catalunya (Fapac).

L'increment d'enguany s'aproxima a la inflació, però en els darrers cinc cursos acumula una pujada del 72,6%. En el curs 2003-04, el topall eren 4,5 euros al dia. «Abans era acceptable, però ara costa gairebé tant com el menú en un bar», explica la mateixa font.

La majoria de centres

La Fapac reconeix que els 6,20 euros són només un preu màxim, però subratlla que la majoria de centres prenen aquesta quantitat com a referència a l'hora d'establir-lo.

A Catalunya, la previsió d'ajuts en aquest concepte arriba als 27,8 milions d'euros i beneficiarà 57.641 alumnes. A Barcelona ciutat seran 11.864 els nens que rebin tres euros diaris, per un valor global de set milions. Per rebre un ajut cal comprometre's a fer servir el menjador diàriament, a excepció de malalties.

Els preus de Catalunya són dels més alts d'Espanya, per damunt de l'Aragó (5,501), el País Valencià (51), Madrid (41), Andalusia (3,901) o Cantàbria (3,921).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento