Comunitat Valenciana

Cs demana una moratòria a la llei de plurilingüisme contra les "tracamanyes de Marzà" en zones castellanoparlants

Ciutadans (Cs) reclama una moratòria a l'aplicació de la Llei valenciana de Plurilingüisme en zones castellanoparlants de la Comunitat com el Baix Segura (Alacant) a partir del pròxim curs 2020-2021, amb l'objectiu d'"acabar amb les tracamanyes de (Vicent) Marzà -conseller d'Educació-" i que es respecte l'exempció del valencià que planteja la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià de l'any 1983.
Toni Cantó atén a mig en imatge d'arxiu
Toni Cantó atén a mig en imatge d'arxiu
CS
Toni Cantó atén a mig en imatge d'arxiu

El portaveu de Cs en Les Corts, Toni Cantó, ha anunciat aquesta proposició no de llei (PNL) acompanyada d'una queixa al Síndic de Greuges perquè emeta un informe sobre les "vulneracions" a la llei que regula l'ús de valencià. "El Botànic segueix entregant-se al nacionalisme i al populisme", ha denunciat en roda de premsa.

La iniciativa, similar a una que presentarà el PP, sorgeix després que Cs s'haja reunit amb diversos "afectats" en el marc de la manifestació de la plataforma Hablemos Español que se celebra aquest dissabte, 18 de gener, en diversos punts de la Comunitat Valenciana i a la qual Cantó ha avançat que assistirà en la localitat alacantina d'Oriola.

Més enllà de Les Corts, la diputada nacional de Cs Marta Martín ha preguntat al Ministeri d'Educació sobre "com pensa solucionar el conflicte de l'exempció lingüística en territoris castellanoparlants".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento