Comunitat Valenciana

Atur.- CEV veu "evident" la ralentització en la creació d'ocupació i demana incentivar la inversió

La Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) ha realitzat una valoració positiva de les dades de l'atur corresponents al 2019 en l'autonomia, on l'atur ha descendit en 6.567 persones, més de mig punt per damunt de la mitjana nacional. No obstant açò, creu que és "evident" la "ralentització" en la creació d'ocupació i demana incentivar la inversió i apostar per una fiscalitat més competitiva.
Obrer treballant en una casa
Obrer treballant en una casa
EUROPA PRESS
Obrer treballant en una casa

Així ho ha indicat en un comunicat després de les dades publicades pel Ministeri d'Ocupació, que reflecteixen que el nombre d'aturats registrats en les oficines dels servicis públics d'ocupació a la Comunitat Valenciana es va situar en finalitzar desembre de 2019 en un total de 357.564 persones, després de la lleugera baixada del 0,82% durant el mes passat amb 2.943 aturats menys, amb el que va tancar l'any passat amb un descens acumulat de l'1,8% en el volum d'aturats.

La patronal sosté que és "evident" que hi ha una "ralentització" en la creació d'ocupació atés que la parada va començar l'any descendint en un 5,49% i finalitza descendint un 1,21%, segons dades del SEPE i subratlla que en moments en què l'economia es "desaccelera", és important "incentivar la inversió, apostar per una fiscalitat més competitiva i comptar amb l'opinió dels interlocutors socials, empreses i sindicats, en la presa de decisions que afecten la creació de llocs de treball".

Per tant, i encara que la lectura anual és positiva a nivell autonòmic ja que es redueix l'atur en termes absoluts i relatius, des de la CEV s'estima que malgrat seguir creixent i generant ocupació, serà a taxes "més moderades".

Respecte a la variació mensual, amb 2.943 aturats menys que en el mes anterior, la Valenciana és la segona comunitat autònoma en la qual més baixa l'atur mentre que al novembre va ser la primera.

A més, amb una xifra de 1.951.160 afiliats a la Seguretat Social, 1.586 més que en el mes de novembre i 46.912 més que en 2018, la Comunitat Valenciana tanca l'any amb 2,46% afiliats més. València, amb 1.153 aturats menys (-0,67%) és la província on més baixa, seguida per Castelló, amb 909 (-2,36%) i Alacant amb 881 (-0,59%) parats menys.

Respecte al conjunt de l'any l'atur s'ha reduït a la Comunitat Valenciana en 6.567 persones (-1,80%), però subratlla que no ho fa en totes les províncies ja que si bé baixa a València i Alacant, un -2,38% i un -1,75%, respectivament, puja a Castelló, amb 276 aturats més que en 2018, un 0,74%.

Per sectors, el de servicis i el col·lectiu sense ocupació anterior són els que registren un major descens d'aturats en totes les províncies. Enfront de la pèrdua de 1.255 en el sector de la construcció i 808 en el d'indústria, el sector servicis va generar 4.187 noves ocupacions.

La CEV s'ha mostrat preocupada perquè eixa creació d'ocupació "no es recolza més en el sector industrial", atés que la indústria "és l'activitat que major solidesa confereix a l'economia d'un país en termes de generació de riquesa".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento