Comunitat Valenciana

València va pagar més de 1.400 factures perquè cap veí es quedara sense aigua i llum en 2019

  • En total, el consistori va invertir 724.000 euros en ajudes directes per a pal·liar la pobresa energètica.
  • ​L'estalvi mitjà potencial de les famílies intervingudes fins ara és d'entre 200 i 300 euros a l'any.
Bombeta, bombetes, llum, electricitat, energia
Bombeta, bombetes, llum, electricitat, energia
EUROPA PRESS
Bombeta, bombetes, llum, electricitat, energia

L'Ajuntament de València va concedir 724.000 euros en ajudes directes per a pal·liar la pobresa energètica en 2019, la qual cosa va permetre pagar un total de 1.482 factures d'aigua, 1.421 de llum i altres 116 de gas. L'objectiu és que no se suspenga el subministrament a cap persona.

A aquestes subvencions se sumen les ajudes d'emergència social per valor de diversos milions d'euros que es concedeixen a les persones que acudeixen als servicis socials durant tot l'any, recorda el consistori.

Durant l'any passat es van realitzar nombroses paralitzacions de talls de subministraments i restauracions. Mitjançant un conveni amb l'entitat Emivasa es van tramitar plans de pagament perquè els usuaris pogueren fer front per si mateixes al deute restant amb una xicoteta aportació mensual al llarg d'un any.

Un altre acord amb Iberdrola va permetre protegir contractes per a evitar els talls de subministraments, al costat de la tramitació de restauracions i plans de pagaments. Aquestes gestions contribueixen a restar gravetat a la situació que pateixen algunes persones a l'hivern per les baixes temperatures.

Les necessitats han de canalitzar-se a través dels centres municipals de servicis socials. L'Ajuntament recomana acudir al centre de referència per a informar de qualsevol situació sobrevinguda, ja que "cap queda desatesa", com ha garantit la regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano.

Oficina de l'energia

Paral·lelament, l''Oficina de l'energia' intervé en persones amb situació de vulnerabilitat i d'empobriment energètic per a reduir els seus gastos de subministraments bàsics (electricitat, gas i aigua o altres combustibles), millorar l'eficiència energètica de les seues vivendes i augmentar la qualitat de vida d'elles i les seues famílies.

L'estalvi mitjà potencial de les famílies intervingudes fins ara és d'entre 200 i 300 euros a l'any. Les persones que es troben en situació de vulnerabilitat i empobriment energètic pateixen de desinformació i desconeixement en temes energètics, de factura elèctrica i de drets com a consumidors, la qual cosa repercuteix en un gasto energètic i unes factures molt elevades.

Davant aquesta situació, l'Ajuntament vol seguir treballant aquest problema des d'un enfocament informatiu, formatiu i concienciador que complemente les ajudes directes i les gestions amb les companyies de subministrament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento