Descobert un mineral que aprima sense efectes nocius

La substància s’ha provat amb èxit a Barcelona amb una quarantena de voluntaris sans. El nou fàrmac es pren per via oral i fa gastar més energia
Equips d’investigadors catalans han provat amb èxit l’ús d’un mineral, el tungstat sòdic, com una teràpia contra l’obesitat. Fa uns anys ja es va començar l’assaig amb rates a l’hospital Clínic i científics de l’Hospital del Mar han provat el fàrmac sobre 40 voluntaris sans.
 
En declaracions a EFE, el director mèdic de Bayer, Emilio Gil, va anunciar que a principis del 2005 es podria fer l’assaig amb obesos i, si no hi sorgeixen problemes, el medicament podria ser al carrer en cinc anys.
 
Al Clínic es va començar la investigació engreixant rates a través d’una dieta hipercalòrica molt rica en greixos. Quan els animals guanyaven pes, se’ls subministrava durant 32 dies el tungstat per la via oral.
 
El mineral actua augmentant «considerablement la despesa energètica» i oxidant els lípids, va explicar ahir Helena Corominola, del Clínic. Durant el tractament, els rosegadors no van parar de créixer i van millorar el seu perfil metabòlic associat amb l’obesitat, va indicar Ramon Gomis. Cap dels animals no va patir efectes adversos com diarrees o mort.
 
Tractament antidiabètic oral
 
La investigació amb tungstat sòdic al Clínic es va iniciar a principis de la dècada dels 90 i, al 2001, el centre barceloní va vendre la patent dels seus primers descobriments a la multinacional alemanya Bayer. En un principi però, la línia del treball es basava a trobar una alternativa a la insulina per als diabètics, ja que la substància s’administra per via oral i, per tant, estalvia les incomoditats de l’actual injecció que s’han de fer a diari els malalts. Un 6% dels catalans són diabètics.
 
El tungstat és el producte més prometedor dels que estudiem»
Emilio Gil. Bayer
 
16% dels catalans són obesos o tenen sobrepès, segons les darreres enquestes
Mostrar comentarios

Códigos Descuento