Comunitat Valenciana

La llei valenciana de benestar animal perseguirà el "sacrifici zero"

  • La norma que està desenvolupant la Generalitat obligarà a esterilitzar en casos puntuals i fomentarà les adopcions.
Gos, mascota
Gos, mascota
EUROPA PRESS
Gos, mascota

La futura llei valenciana per a la protecció i benestar dels animals de companyia partirà amb l'objectiu d'aconseguir el "sacrifici zero"; és a dir, evitar l'eliminació d'animals abandonats o silvestres de l'àmbit urbà per motius merament aritmètics. També fomentarà les adopcions i obligarà a esterilitzar les mascotes en casos determinats.

Aquesta norma, que ultima la Conselleria de Desenvolupament Rural, busca garantir la protecció de les condicions de vida dels animals. Per a açò, abasta diversos fronts d'actuació i inclou plans concrets per a eradicar el maltractament animal, promoure la tinença responsable, lluitar contra l'abandó, fomentar l'adopció, regular les condicions de venda i millorar la convivència ciutadana.

La intenció és aconseguir un equilibri de les poblacions en gosseres municipals, centres d'acolliment o en les colònies felines urbanes, a fi que "l'eutanàsia només haja d'aplicar-se per motius humanitaris, salut pública, sanitat o seguretat, però mai a causa de falta d'espai o creixement descontrolat del nombre d'exemplars", com ha avançat el secretari autonòmic de Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez, en el Congrés de Benestar dels Animals de Companyia i Convivència Ciutadana.

La implicació dels ajuntaments serà "decisiva" en la implantació de la nova llei, ja que bona part de les responsabilitats i competències en la implementació recau en ells. Per a facilitar les tasques, els municipis que no disposen de mitjans suficients podran subscriure acords i convenis de col·laboració amb ens supramunicipals, mancomunitats o diputacions, detalla la Generalitat.

Amb la llei de benestar animal, el Consell vol "donar resposta a la preocupació cada vegada major que mostren els ciutadans per la cura i el benestar dels animals", com ha ressaltat el director general de Ramaderia i Pesca, Roger Llanes, en aquest congrés organitzat per Xarxa Valenciana Benestar Animals de Companyia, destacant l'"alt grau de consens" amb les entitats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento