L'ampliació de la línia 3 del Metro a Nou Barris ja està a punt

L'ampliació de la Línia 3 del metro a Nou Barris, que permet portar aquest mitjà de transport al barri de Roquetes i crear un intercanviador a Trinitat Nova, entra aquest mes en la seva recta final.

Segons TMB, està previst que el nou tram d'1,8 quilòmetres s'obri al públic a finals de mes -quan se celebra la Setmana de la Mobilitat- o, a tot estirar, a principis d'octubre, després d'efectuar-hi les proves amb els combois.

L'obra es va iniciar el 2003 i la major part del túnel s'ha fet amb el mètode de perforació en mina, amb voladures controlades. L'estació de Roquetes, amb dos vestíbuls, s'ha excavat a 60 metres de profunditati s'hi accedirà per dos pous circulars amb ascensors d'alta velocitat coordinats amb el pas dels trens.

L'estació de Trinitat Nova destaca per l'ús del vidre, que filtra la llum natural fins al pati de vies. Al vestíbul s'accedeix des del parc de Trinitat Nova. L'enllaç amb la L4 té escales mecàniques i ascensors.

Directament a la Vall d'Hebron

Aquest nou intercanviador de la L3 permetrà anar de forma directa als equipaments sanitaris de la Vall d'Hebron, el campus de Mundet i la zona de Lesseps sense necessitat d'agafar el bus 76 des de Trinitat Nova o fer transbordaments. S'ha construït un tram suplementari de 400 metres de túnel, fins a la Meridiana, pel que no es descarta prolongar la L3 fins a Trinitat Vella i unir-la a la L1.

L'ampliació de la L3 és la gran novetat d'aquesta tardor, també marcada per les obres de l'AVE, i després d'un estiu amb treballs a estacions de metro de Les Corts, Sant Martí, Sants-Montjuïc, l'Eixample o Gràcia, amb la construcció de la L9 en primer pla. A més, s'ha modificat el traçat del Trambaix a Collblanc.

Metro fins a Sant Feliu

El període d'informació pública per presentar al·legacions per l'ampliació de la L3 fins a Sant Feliu de Llobregat, amb nou estacions, però sense un ramal fins a Sant Boi per «qüestions tècniques», és obert fins a finals de mes. S'ha ampliat a 60 dies en coincidir amb l'estiu. També està a informació l'ampliació de la L6 fins Sant Joan de Déu.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento